Tento výlet do rodné domoviny musel být pro Dominiku Gottovou velice těžký. „Byl to nejsmutnější let domů,“ přiznala Blesku se slzami v očích ve čtvrtek večer, záhy po svém příletu z Helsinek do Prahy. Přílet do Česka pro ni byl o to náročnější, že se pohřbu táty účastnila sama, její manžel Timo Tolkki zůstal v Helsinkách. Na letišti ji tedy vítala alespoň maminka Antonie Zacpalová (86), jejímž půvabům slavný interpret hitů Kávu si osladím nebo Trezor před sedmačtyřiceti lety nedokázal odolat.

Během zádušní mše, která se konala v nádherných prostorách katedrály svatého Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě, byla Dominice největší oporou nevlastní sestra Lucie Kovaříková (32) a její manžel. A to doslova – když Dominika kráčela za rakví, pod tíhou emocí párkrát zavrávorala a oni jí nabídli rámě.

Dominika se navíc v poslední době potýkala s existenčními problémy: Delší čas byla nezaměstnaná a její konto tím notně trpělo, a proto si ani nemohla dovolit letenky do našich končin, aby se mohla zúčastnit posledního rozloučení se svým otcem. V ten moment ovšem zasáhla vdova Ivana (43) a Dominice letenky bryskně zaslala prostřednictvím e-mailu. Přesto sem však mohla zaletět jenom "na otočku". „Mám ve Finsku novou práci, a tak jsem si nemohla vzít týden volna. Jsem za ni moc ráda a nechci o ni přijít,“ zdůvodnila svůj kvapný odlet. „Praha mi bude moc chybět,“ loučila se Dominika, která už dříve hovořila s našimi redaktory o tom, jak moc se jí v daleké severské zemi stýská...

VIDEO: Nejsmutnější návrat domů: Dominika Gottová se přiletěla rozloučit s tátou, Zlatým slavíkem Karlem Gottem! 

Video
Video se připravuje ...

Nejsmutnější návrat domů: Dominika Gottová se přiletěla rozloučit s tátou! Aleš Brunclík

Fotogalerie
140 fotografií