Karel Gott byl bezesporu legendou českého šoubyznysu známou nejenom u nás, ale i v zahraničí. Dostalo se mu skutečně honosného rozloučení v nejslavnějším pražském svatostánku a poté byly jeho ostatky převezeny do krematoria v Motole. Tam se vdova Ivana spolu s Karlovými dcerami Nelly Sofií (11), Dominikou (46) a Lucií (31) na dvorku krematoria poklonily nad rakví zesnulého zpěváka. Spolu s nimi i ostatní členové rodiny, vlastně skoro všichni, kromě dcerky Charlotte Elly (13), s níž slavný bard před svým úmrtím nazpíval dojemný duet Srdce nehasnou. Jenže místo, které bylo truchlící rodině k poslednímu sbohem poskytnuto, bylo dost potupné!

Pohřební vůz totiž zastavil na dvoře naprosto nevyhovujícímu k takovýmto úkonům, byl plný nepořádku a špačků cigaret – a příznivci Karla Gotta na to velice ostře zareagovali. „Veřejné rozloučení i neveřejné rozloučení bylo připraveno s naprostou profesionalitou, bylo velmi dobře zorganizováno. Nejčernější ‚tečku‘ udělalo bohužel motolské krematorium. Oni velmi dobře věděli, že to nejposlednější rozloučení s rodinou proběhne u nich na dvorku. To nemohli schovat tu rozmotanou hadici na pravé straně vchodu do krematoria? To nemohli uklidit, nebo aspoň zavřít tu popelnici, ze které spodem teče hniloba, a v které jsou věnce a krabice z předchozích pohřbů? Nebo aspoň natáhnout plentu? Tady si dovolili nechat rozloučit MISTROVU rodinu? Tak to je opravdu k pláči. Ta úplně poslední pieta zřejmě nebyla dodržena,“ zlobil se například pan P., který napsal do redakce Blesku rozhořčený e-mail.

Stejně tak nechápe postup motolského krematoria i paní J. „Vše bylo krásné, důstojné, jen jediná věc mne opravdu zarazila. Z jakého důvodu se předávají ostatky zemřelých na otřesném dvorku hned vedle kontejnerů na odpadky? Tady nejde jen o to, že šlo o pana Gotta, ale je to nedůstojné, a řekla bych, že i zahanbující vzhledem k památce zesnulého, ale i vůči jeho rodině. Nádherná rakev, květiny a hned vedle ošuntělý kontejner, ze kterého čouhají věnce. Opravdu antireklama tohoto zařízení. Určitě si tohoto faktu měl všimnout organizátor posledního rozloučení s Mistrem.“

Neméně rozčarované reakce byly i na facebooku Blesku. Kontrast Pražského hradu se zaplivaným areálem krematoria byl zkrátka pro všechny milovníky mnohonásobného držitele ocenění Zlatý slavík příliš bolestný. „Takový krásný pohřeb a pak to vše pohřební služba zkazila, myslím, že člověk takového formátu by si zasloužil poslední rozloučení s rodinou v důstojném prostředí, a ne u hrozných kontejnerů. Je to hrozná ostuda a je mi velice líto té rodiny,“ napsala ke článku například paní B., a paní M. si přisadila: „V krematoriu přece bývá místnost pro nejbližší zesnulého na poslední sbohem. Mohli to mít někde uvnitř, a ne takhle venku u popelnic. Takový krásný obřad a takovýhle závěr...“

VIDEO: Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku

Video
Video se připravuje ...

Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku. Aleš Brunclík

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Fotogalerie
134 fotografií