„To nemohli uklidit, nebo aspoň zavřít tu popelnici, ze které spodem teče hniloba a ve které jsou věnce a krabice z předchozích pohřbů?“ zlobil se na sociální síti například pan P. „Vzhledem k památce Karla Gotta to bylo nedůstojné a neuctivé,“ lamentovali další jeho pohoršení příznivci, podle kterých šlo o obrovské pochybení a ponižující situaci jak pro zesnulého Zlatého slavíka Karla Gotta, ale i pro jeho truchlící rodinu.

Nešlo však o žádný oficiální obřad nebo předem naplánovanou akci, rodina se prostě s milovaným Karlem chtěla ještě naposledy rozloučit. Šlo o postup, který dopředu vůbec nebyl ve scénáři a vdova se k němu podle všeho odhodlala až cestou z Hradu nebo po příjezdu do Motola!

„V okamžiku, kdy přijel pohřební vůz s ostatky Karla Gotta, obřadní síň byla prázdná. Vedle ní je místnost, kde se se zemřelými může rozloučit nejbližší rodina,“ vysvětlují zaměstnanci krematoria. „Rozloučení pozůstalých s Karlem Gottem u rakve, které následně proběhlo v zadní části areálu, bylo však neplánované a naprosto spontánní,“ hájí se.

Podle nich není obvyklé, že by se něco podobného konalo běžně, a proto není dvorek jejich zařízení pro tyto činnosti jakkoliv uzpůsoben. Ostatně to, že ne každý je schopen se s nebožtíkem ještě jednou, znovu loučit, bylo vidět i po pohřbu slavného zpěváka a interpreta legendárních hitů Trezor nebo Oči má sněhem zaváté. Zatímco dcery Dominika (46), Lucie (32), Nelly Sofie (11) a vdova Ivana (43) tuto příležitost využily a k rakvi se přišly poklonit, Charlotte Ella (13) situaci psychicky neunesla a raději čekala v autě.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

VIDEO: Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku

Video
Video se připravuje ...

Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku Aleš Brunclík

Fotogalerie
128 fotografií