Ve svatovítské katedrále Charlotte Ella celých 97 minut seděla nebo stála při mši po boku maminkyIvany (43) a sester Nelly Sofie (11), Lucie (32) a Dominiky (46).

Statečně pak kráčela i ve smutečním průvodu za rakví, zatímco se chrámem rozléhal Gottův hlas při songu Už z hor zní zvon. Jenže dívat se na to, jak ostatky jejího tatínka nakládají po východu do stříbrného mercedesu, už na ni bylo příliš.

Zatímco ostatní blízcí v tichosti čekali, než bude rakev v pohřebním voze, starší dcera si rukou zakrývala obličej, jako by se na bukovou truhlu už nechtěla ani podívat. Dobře jí nejspíš nedělal ani dav fanoušků srocených na nádvoří, kteří Karla vyprovodili posledním potleskem za zvuků písně Srdce nehasnou, hitu, který s ním právě Charlottka nazpívala.

Její o dva roky mladší sestřička Nellinka se zase zničehonic oddělila od ostatních a nakročila mezi špalír duchovních, směrem k východu. „Jeden z nich ji pak dovedl zpátky,“ popsal Blesku svědek. Celou dobu pak obě holčičky statečně stály vedle maminky a snažily se neplakat.

Jenže tím to pro ně, bohužel, nekončilo. Se zbytkem rodiny nasedly do dodávky a vyrazily do motolského krematoria. Zatímco Nellinka v sobě našla sílu, aby vystoupila ven a stejně jako zbytek rodinných příslušníků dala tátovi na dvoře poslední sbohem, Charlottka byla tak rozrušená, že to prostě nešlo a podle informací Blesku už nechtěla opustit bezpečí auta. „Ano, byla tam, ale bylo to pro ni moc těžké, tak zůstala v autě,“ řekl Blesku zdroj.

Byl pro ni vším

Charlottka je nejen celý tatínek, ale podědila po něm i krásný hlas. Kromě duetů Srdce nehasnou a Andělská (z Anděla Páně 2) si spolu také zahráli v pohádce Když draka bolí hlava či ve filmu Decibely lásky. „Byl bych rád, kdyby se věnovala herectví. Jsem přesvědčen o tom, že to v ní je,“ chválil ji pyšný táta Karel. Teď se na její úspěchy bude dívat z nebe.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd Česká televize

Fotogalerie
383 fotografií