Nejlepšími přáteli nebyli, ale vzájemně se respektovali, celý život si vykali a měli se rádi. Nazpívali spolu spoustu krásných duetů a odjeli nejedno turné. Lucie Bílá si vážila Karla Gotta nejenom jako umělce, ale především jako hodného a upřímného člověka. Jeho náhlý odchod ji stále velmi bolí, a tak to lehce zmírnila krásnou vzpomínkou na Slavíka.

„První krok je těžší, než jsem si myslela. Nevím, jak začít. Jak se pustit do práce, jak se zase s lehkostí smát. Kája mě jednou namaloval jako silnou bojovnici, a já ho teď nechci zklamat. Miloval život a já ho miluji stejně tak... S láskou a úctou uzavírám tímto naše smutné a bolestné téma a od zítra začínám oslavovat ŽIVOT, napsala na sociální síť zpěvačka a přidala obraz, ke kterému jí Karel napsal věnování. „Lucie, mám Vás rád a doufám, že je to na mně znát. Karel Gott.

Pro Bílou bylo velmi těžké postavit se na kůr v katedrále sv. Víta, kde kardinál Dominik Duka vedl zádušní mši, a zpívat Ave Maria. Na jindy jisté Lucii bylo vidět dojetí a obrovský smutek. „Miluji a obdivuji svoji lásku po včerejším smutném dni ještě víc než kdykoli předtím. Je to nejsilnější, a přitom nejcitlivější bytost, jakou znám. Viděl jsem, jak bojuje s emocemi, se smutkem, s bolestí, a přitom zpívá s takovou láskou a křehkostí, až mi to bralo dech, potvrdil zpěvaččin partner Radek Filipi.

Mistr odešel ve věku 80 let, kdy prohrál boj s akutní leukemií.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

VIDEO: Nejdojemnější řeč Jiřiny Bohdalové: Takhle se rozloučila s Gottem

Video
Video se připravuje ...

Nejdojemnější řeč Jiřiny Bohdalové: Takhle se rozloučila s Gottem Česká televize

Fotogalerie
70 fotografií