Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

"Pašeračka" Lucie měla dostat 2,3 milionu! Nakonec přišel kokain

Autor: chal - 
10. října 2019
13:12

Zřejmě kvůli dlouhodobým finančním potížím se Češka Lucie T. z Bruntálska dostala v září do ještě horší situace. V Brazílii ji zadrželi tamní policisté a ve dvou skrýších u ní našli celkem šest kilogramů kokainu, který chtěla údajně propašovat do Thajska. Šlo o zoufalou snahu vymanit se z dluhové spirály? Lucie měla na krku insolvenci a tři děti. Situaci by vyřešily miliony, které Lucii po rozvodu dluží exmanžel. Je ovšem cizinec a ke splácení se už několik let nemá.

Sama na tři děti a dluh kolem 165 tisíc korun při měsíčním příjmu kolem 12 tisíc korun nestačila. Nebýt přídavků na děti (2620 korun), příspěvku na bydlení (1968 korun) a příspěvku na živobytí (1782 korun), nezbývaly by jí peníze ani na jídlo. V takové situaci byla podle insolvenčního rejstříku, na který upozornila MF Dnes loni v únoru, Lucie T. z Bruntálska. O její situaci informoval i web podnikatel.cz.

Ze spisu vyplývá, že se Lucie dostala do problémů kvůli půjčkám. Nejprve šlo o nižší částky, když pak zřejmě neměla na jejich splácení, napůjčovala si víc. Finanční trable by bývaly byly vyřešily peníze od exmanžela, které ji měl po rozvodu vyplatit z rozhodnutí soudu. Jenže Fotios T. se k zaplacení 2,3 milionu korun neměl. „Jelikož dlužnice pohledávku aktivně vymáhá přes 4 roky, tak se insolvenční správce domnívá, že pohledávka je právně nevymahatelná,“ píše se ve sdělení insolvenčního správce z února 2018.

Patová situace se neměnila, koncem srpna 2019 Lucie soudu čestným prohlášením přiznala měsíční příjem 12 324 korun – 9324 Kč jako rodičovský příspěvek, tři tisíce darovací smlouvou od známého. Nabízí se otázka, za jaké prostředky cestovala do Černé Hory nebo do Kataru.

Pak už Lucie odletěla i s dvouletou dcerkou do Brazílie. Policisté Češku zadrželi 11. září a našli u ní šest kilogramů kokainu, které byly ukryté v šachovnici a replice obrazu Poslední večeře, uvedl web sbt.com.br. Mělo jít o Luciinu vstupenku na cestu ven z dluhové pasti?

Dlužnice podle všeho plán, jak si finančně pomoci, spřádala delší dobu. V květnu na svůj facebookový účet umístila fotografii Leonarda DiCapria z filmu Vlk z Wallstreet nadepsanou heslem: „Směr bohatství“. „Buď chceš, nebo nechceš. Všechno ostatní jsou jen kecy,“ píše se na obrázku, ke kterému Lucie připsala svůj komentář: „Přesně tak!“

Lucie je nyní díky dcerce pouze v domácím vězení. Úřady jí odebraly cestovní doklady, pravidelně se musí hlásit a nesmí opustit Brazílii. Hrozí jí až 12 let v tamním kriminále. Její syn (11) a druhá dcera (8) jsou zatím v České republice u prarodičů.

Veduna ( 7. listopadu 2019 06:46 )

Všechny 3 děti nejsou manžela.To má s každým jiným

Veduna ( 5. listopadu 2019 10:45 )

Děti lituji ale jí ne,( na každou svini se vaří voda)

bullshit ( 11. října 2019 13:07 )

Je to vlastně "chudák". Příspěvek na děti, živobytí a bydlení (navíc jí asi stát platí i zdrav. pojištění což jsou bratru další dva lity)...Kolik pak za život do systému nasypala ?? Jistě má EET a tak by po návratu a předání toho svinstva jistě příjem zdárně zdanila a zaplatila zdravotní a důchodové pojištění z tohoto "vedlejšáku"....

villon ( 11. října 2019 08:02 )

Dva mega bych si dal taky líbit akorát kdyby to nebylo takový rizyko.

bostonskyviitr ( 10. října 2019 20:01 )

Za 2 miliony klidně vylížu p.ý...č.u třeba mrtvole!Sežeru vykaly i si necham nach.cat do huby?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání