Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Děti ze školy na Plzeňsku drtily lipo a dělaly si „lajny“: Došlápla si na ně policie

Děti ze školy na Plzeňsku drtily bonbony a dělaly si "lajny": Došlápla si na ně policie
Děti ze školy na Plzeňsku drtily bonbony a dělaly si "lajny": Došlápla si na ně policie  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
14. června 2019
19:34

Nepříjemně překvapení byli asi učitelé z jedné ze základních škol na jižním Plzeňsku. Žáci čtvrté a páté třídy tu totiž předstírali, že berou drogy - rozdrtili si bonbony a dělali si z prášku „lajny“. Do školy byli povoláni policisté!

Šokující hru na drogové závislé předváděly teprve deseti- či jedenáctileté děti ze základní školy v Nepomuku. "Žáci rozdrtili lipo a naznačovali a vyučovali v postupu jeden druhého, jak rozdrtit a dělit pravítkem na tzv. dávky a následně látku vdechnout," popsal mluvčí na stránkách policie.

Ačkoliv podobně hloupé hry přijdou dospělým často dětinské a neškodné, učitelé nechtěli nic podcenit, a tak do školy přizvali policisty, aby dětem vysvětlili, co drogová závislost skutečně obnáší. S návrhem preventivní přednášky o návykových látkách kontaktovali i rodiče.

Ve středu tedy policistka z Oddělení tisku a prevence navštívila základní školu na jižním Plzeňsku. "Žáci byli obeznámeni se závislostmi legálních, nelegálních a návykových drog, které trýzní lidský život. Všichni bedlivě poslouchali, jak se lidé stávají drogově závislými, jaké drogy existují a jaké mají účinky. O úspěšnosti a poutavosti přednášky svědčila i diskuze, kdy děti policistce pokládaly různé dotazy. Výklad byl doplněn konkrétními ukázkami a odstrašujícími obrázky. Věřím, že se děti zamyslely nad zákeřností tvrdých drog, ale i návykových látek společností tolerovaných, jako jsou například tabákové výrobky či alkohol," uzavřel mluvčí.

antismejd ( 15. června 2019 11:15 )

Nechte ty děti ať si hrají.Vždyť je to sranda.
A jestli z někoho bude smažka,tak to nebude proto,že si v 10 nebo 11 hrál na feťáky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání