Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zvrat v případu záhadného zmizení dívenky (2) po 38 letech: Zatkli podezřelou osobu!

Autor: shp - 
25. září 2019
16:17

Malinká Angličanka Katrice Leeová zmizela v den svých druhých narozenin. Psal se 28. listopad 1981 a matka ji naposledy viděla v německém supermarketu, kam ji vzala na vánoční nákupy. Od té doby své dítě již neviděla. Teď po téměř 38 letech od jejího záhadného zmizení přišel v zapeklitém případu zásadní zlom. Vojenská policie zatkla podezřelou osobu.

Katrice zmizela beze stopy v německém Paderbornu, kde její otec Richard (69) sloužil v britské armádě. Maminka Sharon (69) s tetou Wendy ji vzaly na nákupy do supermarketu. Ten byl přelidněný, protože lidé zrovna dostali svou poslední výplatu před Vánoci.

Když si máma potřebovala odskočit pro zapomenutou věc, zanechala dcerku v péči tety. Ta si ale myslela, že malá Katrice běžela za maminkou mezi regály. Během půl minuty bylo dítě pryč a od té doby prožívají její rodiče, kteří se později rozešli, živoucí noční můru.

Zatčení záhadné osoby

Nyní přišla britská vojenská policie se zásadním prohlášením. V anglickém Swindonu, přes 800 kilometrů od místa, odkud dívka zmizela, zatkla neznámou osobu. „Můžeme potvrdit, že 23. září došlo Královskou vojenskou policií k zatčení, které má souvislost se zmizením Katrice Lee v roce 1981,“ řekl podle Daily Mailu její mluvčí.

Podle svědků vyšetřovatelé kopali ve Swindonu v zemi. „Forenzní týmy v bílých oblecích začaly uprostřed zahrady a pokračovaly k dlažebním kostkám u terasy. Kolem druhé odpolední našli malý černý balíček. Vypadal jako nějaký druh batohu,“ řekl soused webu The Sun.

Rodina se modlí za odpovědi

Přestaly asi na hodinu a pak pokračovaly s nástroji až do noci,“ dodal. Richard nyní doufá, že se rodina konečně dočká rozuzlení případu. Pokud je ale jeho dcera stále naživu, určitě si ho nepamatujeme. „My všichni chceme odpovědi. Za posledních 38 let to bylo jako cesta do pekla a zpět,“ řekl Lee webu Mirror.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání