Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nikolku (11) zle potrhal bulteriér! Majitelce zvíře vzali. Co pak řekla o rodině pokousané dívky?

Autor: VaB - 
25. září 2019
21:33

Drobnou dívenku z Českých Budějovic pokousal v neděli stafordšírský bulteriér! Utrpěla tržné rány na končetinách a skončila v nemocnici. Podle maminky se v noci budí a neustále před sebou vidí psa, který ji napadl. Policie zvíře majitelce odebrala.

Nikola (11) si na českobudějovickém sídlišti Vltava hrála s kamarádkou na skateboardu. Zničehonic se ale proti nim rozeběhl bulterier a dívku napadl. „Začal mě kousat, do rukou, do nohou. Potom mě svalil na zem. Snažila jsem se bránit, ale to nešlo,“ vyprávěla napadená dívka pro TV Nova, která o případu informovala.

Na pomoc Nikolce se vrhl duchapřítomný muž se psem. „Zachránil mi život, jinak nevím, co by se stalo,“ dodala dívka pro TV NOVA. S tržnými ranami ji museli záchranáři převézt do nemocnice.

Podle Nikolčiny maminky Miroslavy budou muset vyhledat dětského psychiatra. „Holka se budí, nemůže spát a furt vlastně vidí toho psa před sebou, jak na ni útočí a jak ji kouše,“ říká matka.

Majitelka prý psa nezvládá

Podle TV Nova nejde o první případ napadení tímto psem na tomto sídlišti. Staford měl prý někoho na sídlišti napadnout už nejméně pětkrát. Majitelka svého psa údajně nezvládá a to naštvalo ostatní obyvatele, kteří dokonce sepsali petici, ve které požadovali, aby bylo zvíře majitelce odebráno

Ta ale nakonec nebyla potřeba, policie sama rozhodla o odebrání psa. Napadení totiž překvalifikovala na trestný čin. „Rozšířili jsme trestní stíhání vůči majitelce psa na přečin ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodal k případu mluvčí policie Milan Bajcura.  „Opravdu se omlouvám, cítím s nimi, aby se holčička rychle uzdravila, aby neměla následky do budoucna,“ řekla majitelka psa pro TN.cz. 

amalka5853 ( 26. září 2019 08:11 )

dneska jen to "IN" mít doma tři psi....nejlépe v paneláku....

villon ( 25. září 2019 22:14 )

To je pořád dokola, vyhubte to vod pudla vejš abude pokoj. I howen na ulici ubide.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání