Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Igorovi ocelové lano téměř uřízlo hlavu! Při pádu ho zachránila helma

Autor: rc - 
23. září 2019
19:40

Igor Kutlík jel na čtyřkolce z chaty ve slovenském Dolním Kubíně, když najednou uviděl ocelové lano, které bylo přivázané mezi stromem a sloupkem. Na zastavení už bylo pozdě – lano mu málem uřízlo hlavu!

Igor Kutlík, pocházející ze slovenského města Dolní Kubín, byl pomáhat na chalupě v tamní chatařské oblasti. Třiačtyřicetiletý muž ujel cestou domů na čtyřkolce jen kolem padesáti metrů, když si všiml, že je přes polní cestu natažené ocelové lano. „Když jsem uviděl lano, začal jsem brzdit. Chtěl jsem ho nadzvednout, ale lano mě zachytilo za přilbu a za krk, přičemž mi skoro rozřezalo tepnu, mám šest stehů. Rozmačkalo mi to mandle, mám poraněné pravé oko, vidím na něj jen matně,“ uvedl Igor pro slovenský deník Noviny.sk.

„Slunce mi svítilo do očí, měl jsem staženou fólii na přilbě. Lano mě zachytilo a shodilo ze čtyřkolky dolů,“ uvedl dále Igor s tím, že mu život zachránila helma. Lano údajně bylo přes cestu natažené kvůli sousedskému sporu. „Údajně mají nějaký rozpor ohledně cesty, tak tam namontovali lano, nevím přesně z jakého důvodu. Je to velký problém, chodí tam děti, cyklisti, rodiny s kočárky se tam procházejí. Může se tam chytit leckdo,“ řekl Kutlík.

Na pomoc těžce zraněnému Igorovi, kterému lano téměř uřízlo hlavu, přispěchala jedna chatařka. „Přišla jsem domů, před domem byl zkrvavený pán, který potřeboval pomoc, volala jsem sanitku,“ řekla chatařka. „Měl poraněnou oblast hlavy a krku, po vyšetření CT vzhledem k tomu, že byl možný vývoj otoku krku a dýchacích orgánů, byl převezen na sledování na ORL kliniku do Ružomberku,“ řekl náměstek místní nemocnice Rastislav Johanides.

Věcí se již zabývá policie. „Na případě intenzivně pracujeme, vykonáváme všechny potřebné úkony a opatření za účelem objasnění a právní kvalifikace skutku,“ řekl policejní mluvčí v Žilině Radko Moravčík.

 

 

hennessy7 ( 23. září 2019 22:20 )

Hm a není to spíš tak, ře tam Igor neměl na čtyřkolce co dělat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání