Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrtící řasa zaplavila dovolenkový ráj: Zemřel mladý farmář (†18)!

Farmář (†18) zemřel v dovolenkovém ráji: Zabila ho smrtící zelená řasa! (ilustrační foto)
Farmář (†18) zemřel v dovolenkovém ráji: Zabila ho smrtící zelená řasa! (ilustrační foto)  (Autor: Reuters)
Autor: rc - 
10. září 2019
13:19

Francouzské pláže ohrožuje smrtící zelená řasa! V Bretani již zemřel farmář (†18), který v zamořené oblasti lovil ústřice. Mladík ale zřejmě není jedinou obětí smrtících řas, na pláži se totiž našlo i tělo padesátiletého běžce.

Na pozoru by se měli mít turisté, kteří hodlají vyrazit na pozdní letní dovolenou do Francie. Tamní pláže totiž podle místních médií ohrožuje smrtící řasa. Kvůli ní bylo nutné uzavřít až šest pláží. Ve francouzské provincii Bretaň, která leží na západu země, už má řasa navíc patrně svou první oběť. U pobřeží Baie de Morlaix vyrazil v červnu na lov ústřic teprve osmnáctiletý farmář, domů se však již nevrátil.

Skupina ochránců přírody Safeguard Trégord a Stop Green Algae věří, že zelená řasa stojí za náhlou smrtí mladíka. Podle informací britského deníku Daily Mail zelená řasa zapáchá jako hnijící vejce a pobřeží Bretaně zamořuje již řadu let. Zelené řasy nahromaděné na plážích vypouštějí jedovaté plyny sirovodíku, po jejichž vdechnutí člověk ztratí vědomí a dojde k zástavě srdce.

Tamní usedlík Jean-René Auffray (†50) si šel zaběhat se svým psem po pobřeží. Poté, co se domů vrátil jen pes, jeho manželka s dětmi se ho vydala hledat. Manželovo tělo našla ležet v nahromaděných zelených řasách. Zdali však za smrtí muže stála opravdu toxická zelená řasa, se nepodařilo zjistit. Pitva byla nařízena dlouho po jeho smrti.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání