Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žraločí panika v chorvatských vodách! Vrátil se na Jadran žralok mako?

Autor: chal - 
1. září 2019
07:21

Na začátku léta děsil české dovolenkáře žralok mako, který se několikrát objevil u chorvatského pobřeží. Vypadá to, že konec prázdnin se ponese v podobné atmosféře strachu. Tvora nápadně se podobajícího žralokovi tentokrát natočil očitý svědek v zátoce nedaleko Rijeky a své video zveřejnil!

Žralok mako, který se koncem června objevil na několika místech poblíž chorvatského pobřeží, turistům nahnal pořádný strach. Jde totiž o nejrychlejší druh žraloka a dokáže plout rychlostí až 70 kilometrů za hodinu. Šlo však o poměrně bezpředmětný strach, protože žralok mako na člověka útočí jen výjimečně.

Plavat v moři s vědomím, že nedaleko může být žralok, nicméně není nic příjemného. V pátek 30. srpna se situace opakovala, svědkyně natočila velkého tvora, který plaval v zátoce u přístavního městečka Bakarac nedaleko Rijeky.

O podobnou situaci šlo však jen teoreticky. Podle odborníků totiž v tomto případě nešlo o žraloka, ale o zcela jiného tvora. 

„Bezpochyby jde o tuňáka,“ řekl serveru Morski.hr Peru Ugarkovic z Institutu oceánografie ve Splitu s tím, že výskyt tuňáka v této oblasti není ničím výjimečným.

prazanda1- ( 1. září 2019 13:52 )

Kéž by vás to tam požralo všechny!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání