Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jachta českého milionáře prý znečistila Jadran: Chorvati zuří kvůli fotkám výkalů u luxusní lodi!

Autor: bs - 
28. srpna 2019
09:27

O pořádné pozdvižení se postarala luxusní jachta v chorvatském přístavu Komiža na ostrově Vis. Plavidlo LizMary, patřící podle místních médií českému milionáři, prý v noci potají do moře vypustilo splašky. Místní jsou vzteky bez sebe, znečištěný Jadran je totiž trápí už delší dobu a u dětí se kvůli tomu objevují kožní infekce. Fotografie, které pobouřily na sociálních sítích, zaplavily i místní média. 

Snímek zachycující bezohledné chování se objevil na facebookových stránkách Volim Komižu. „Námořní turistika bez kontroly a bez sankcí v živém přenosu. Jachta LizMary vypouští výkaly v přístavu Komiža ve 22:30,“ napsal k fotce Andro Ž., který snímek zveřejnil. A pod jeho příspěvkem se strhla mela!

„Nejhorší je, že tohle se děje pořád a nikdo nic nedělá,“ zlobí se Chorvati, které tuto sezonu trápí obzvlášť znečištěný Jadran. Evropany oblíbené moře je podle expertů plné fekálií, které do něj vypouštějí právě neukázněné lodě. Nejhorší situace je v malých nehlídaných přístavech. A znečištění způsobuje už i zdravotní problémy, zejména pak u dětí. Například u Zadaru jsou podle serveru Zadarskilist.hr letos hlášeny desítky případů kožních infekcí, za které patrně můžou právě výkaly v moři.

Podle chorvatského portálu Morski.hr patří jachta LizMary v hodnotě přibližně 90 milionů korun, u které se splašky objevily, nejmenovanému »sympatickému českému boháči«. Případem se už zabývá i starostka Tonka Ivčević. „Je to nepřijatelné! Budeme se bránit všemi možnými způsoby, aby se tohle už nedělo. Vzhledem k tomu, že se to stalo v námořní oblasti, my jako město ani naše obecní policie nemáme žádnou pravomoc, ale včera v noci jsem poslala oznámení koncesionáři a přístavnímu magistrátu,“ řekla serveru.

ganisu ( 28. srpna 2019 17:51 )

Tak on má 90 míčů na jachtu, ale 800 eček na to aby si nechal vycucnout odpad už mu chybí. tak to je nějakej fejk. Takoví čeští milionáři fakt nejsou.

rudne ( 28. srpna 2019 17:21 )

Je zbytečné se rozčilovat, Chorvati to ve svém okolí neřeší, protože hotely a spousta jiných domů i měst odpad vypouští přímo do moře ale o tom taktně mlčí!!! Stačí sledovat Seznam....

Elssa ( 28. srpna 2019 17:18 )

At se hezky osádka lizmary v tom pěkně vykoupe, bych jim dala zákaz. Prasata. V době chemických wc by to teda měli řešit jinak. A nevím proč se nesdelu co je to jachta? Se novinář bojí jo

erikcom ( 28. srpna 2019 14:44 )

jen ty seš socka co

Paul Katzchen ( 28. srpna 2019 12:46 )

Tak ať Chorvati zjistí kde onen dotyčný bydlí a přijedou mu na.srat před barák. 😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání