Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tisíce Čechů v ohrožení: Na Chorvatsko se ženou další silné bouřky a lijáky

Autor: Darina Jíchová - 
9. července 2019
11:44

Chorvatskem se v neděli prohnala silná bouřka, která s sebou přinesla přívalové deště a krupobití. Živel způsobil značně škody, voda zaplavila ulice, kroupy rozbíjely střechy a auta a několik lidí skončilo se zraněními. Podle meteorologů se místní a turisté mohou připravit na další vlnu nepříznivého počasí, jejich varování platí až do 10. července. Bouřky a deště zasáhnou i Srbsko, Bosnu a Hercegovinu, Slovinsko nebo severovýchodní Itálii, uvedl server Meteo.hr.

V Chorvatsku byl snížen stupeň varování z „velmi nebezpečného“ na „nebezpečný“, naopak v sousedním Srbsku platí stupeň nejvyššího ohrožení. Meteorologové zdůraznili, aby lidé pečlivě sledovali radar, a to i když už pro zemi neplatí nejvyšší stupeň varování.

Nejsilnějšímu úderu bouří čelil jih Chorvatska, několik obcí bylo bez proudu. Mnoho lidí sdílelo záběry bouře na sociálních sítích. 

Rychlá likvidace škod

Chorvati se snaží co nejrychleji zlikvidovat následky nedělní bouře, část hlavního města Záhřeb je ale dál bez pitné vody a lidé si musí chodit s barely k přistavěným cisternám. Hasiči odstraňují popadané stromy a trosky, vítr dosahoval takové síly, že trhal střechy domů. S extrémním počasím se Chorvatsko podle Národní meteorologické stanice potýká už od května, prognózy ale žádné zlepšení neslibují.

amdepchamp ( 10. července 2019 11:45 )

Přejít na Badoo.red - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

a-z- ( 10. července 2019 07:05 )

Najdi si je sám, ty B.U.Z­.E.R­.A.N­.T.E!­!!!

XYZ3 ( 9. července 2019 19:56 )

Jdi už dozadele.

hyhpetr ( 9. července 2019 15:29 )

Naaajdeěte nahé ženy ve vašem městě zde : turl.ca/zeny

Tele_vize ( 9. července 2019 14:22 )

K. U. N. D. A
Hovadskej Blesku

Zobrazit celou diskusi