Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rozzuřený býk zarazil oběti (†62) do krku roh: Muže neochránila ani bezpečnostní bariéra!

Autor: ČTK - 
29. srpna 2019
21:43

Při tradičním běhu s býky v městečku Cuéllar ve středním Španělsku ve čtvrtek zemřel jeden z diváků, kterého rozzuřené zvíře nabralo na rohy a způsobilo mu vážná zranění na krku a hrudníku.

Dvaašedesátiletý muž se běhu neúčastnil, za bariérou v poli ale přihlížel tomu, jak jezdci na koních býky ženou z ohrady směrem do města. Jedno ze zvířat se však oddělilo od stáda a běželo směrem ke skupině přihlížejících.

Ti začali v panice prchat, jednoho z nich ale býk opakovaně nabral na rohy. Vážně zraněný muž později zemřel, potvrdil starosta města Carlos Fraile, který kvůli události vyhlásil třídenní smutek.

Běh s býky v Cuéllaru není tak slavný a navštěvovaný jako podobná událost při oslavách svátku svatého Fermína v Pamploně, kam se každoročně začátkem července sjíždějí desetitisíce turistů.

Obyvatelé městečka však tvrdí, že jejich akce patří k těm nejstarším ve Španělsku, a uvádějí, že první zmínky o ní pocházejí už ze 13. století.

europa ( 30. srpna 2019 06:48 )

Dobře. To samé by se mělo stát všem, kteří se toho zůčastní, a taky všem účastníkům koridy. Tohle týrání zvířat mělo být už dávno postaveno mimo zákon.

y1xcvbnm ( 30. srpna 2019 04:25 )

velmi dobře, doufám že se tomu býkovi nic nestalo!!!!!

Lubomír Babáček ( 29. srpna 2019 22:36 )

Ještě mu měl ten býk natrhnout ***. Španělé se s touto krvavou a naprosto nesmyslnou "tradicí" ocitají zpět o několik století.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání