Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hon na mladistvé „sériové vrahy“: Našli jsme dvě těla, ve hře je utonutí, oznámila policie

Těla mladíků hledaných v Kanadě kvůli třem vraždám našla po dvou týdnech policie. Patrně se utopili.
Těla mladíků hledaných v Kanadě kvůli třem vraždám našla po dvou týdnech policie. Patrně se utopili.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
8. srpna 2019
07:04

Po téměř třech týdnech zřejmě v Kanadě ve středu skončilo pátrání po dvojici mladíků hledaných v souvislosti se třemi vraždami spáchanými v provincii Britská Kolumbie. Tisíce kilometrů od místa vražd policie našla dvě těla a je přesvědčena, že patří podezřelým: Kamu McLeodovi (†19) a Bryeru Schmegelskymu (†18). Jejich identitu, jakož i příčinu smrti definitivně odhalí až pitva.

Mrtvoly byly nalezeny v provincii Manitoba jen několik kilometrů od místa, kde byli 22. července naposledy spatřeni a kde za sebou zanechali ohořelé vozidlo. „Jsme přesvědčeni, že jde o těla dvou podezřelých, hledaných v souvislosti s vraždami v Britské Kolumbii,“ citovala agentura AP policejní komisařku Jane MacLatchyovou.

Oba mladíci pochází z městečka Port Alberni nedaleko Vancouveru. McLeod a Schmegelsky spolu vyrůstali a společně také na Vancouver Island pracovali v supermarketu. Předtím, než se stali objektem masivní pátrací operace, se společně vydali na sever a jejich rodiče měli za to, že míří do Yukonského teritoria za prací.

Policie je obvinila z vraždy 64letého univerzitního profesora Leonarda Dycka, jehož tělo bylo nalezeno 19. července u dálnice v Britské Kolumbii. Podezřelí byli také v případu zabití Američanky Chynny Deeseové a jejího australského přítele Lucase Fowlera, jejichž těla se našla 15. července na severu západokanadské provincie 300 kilometrů od místa, kde zahynul Dyck.

Vraždy podle AP Britskou Kolumbií otřásly. Do pátrání po podezřelých byly zapojeny tři kanadské provincie. Údajná těla McLeoda a Schmegelskyho se našla v těžko přístupném terénu u obce Gillam, tedy více než 3000 kilometrů od severní části Britské Kolumbie. Policie uvedla, že v souvislosti se smrtí mladíků prověřuje veškeré možnosti včetně varianty, že se utopili.

Podle MacLatchyové přineslo objevení těl jistou úlevu pozůstalým zavražděných, stejně jako obyvatelům oblasti, kde se v posledních dnech intenzivně pátralo. „Je ohromné, že můžeme, doufám, umožnit určitým lidem vydechnout a snad se vrátit do normálu, kdy se už nebudou bát, kdo je venku v lese,“ dodala komisařka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání