Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čistič Karlova mostu promluvil o svých vraždách: Zpověď 5x přikrášlil!

  • Autor: fab - 
    6. 8. 2019
    19:17

    Smyl z Karlova mostu graffiti a pak si zkusil očistit i svědomí veřejným přiznáním k dvojnásobné vraždě… „Spadl mi obrovský kámen ze srdce,“ řekl pro iDNES Miloslav Černý (49) poté, co vylíčil, jak před 20 lety zastřelil svoji manželku (†27) i jejího milence (†30). Jeho zpověď se ale dost liší od tehdejšího hodnocení soudu!

  • 1.O VZTAHU S MANŽELKOU

    Miloslav Černý nyní charakterizuje situaci ve svém tehdejším vztahu s manželkou Dagmar jako vážnou životní krizi. „Se svojí manželkou jsem se dostal do stavu, kdy jsme se jeden druhému odcizili. Samozřejmě jsem na tom nesl vinu i já a dopadlo to tak, že mě žena začala podvádět.“ Prohlásil také, že do poslední chvíle žil v domnění, že je to harmonické manželství.

    Soud: Z rozvodových dokumentů čtených při procesu vyplynulo, že Miloslav Černý si manželku podmaňoval a v době manželské krize ho zajímalo, jak bude rozdělen majetek. K rozvodovému řízení nepřišel, protože prý byl v hluboké depresi. Místo toho trénoval střelbu na střelnici.

     

     

  • 2.O ZLOČINU

    Vraždu jsem dopředu plánoval, přiznává nyní Černý. Ovšem jedním dechem zdůrazňuje: „Ale šlo o momentální afekt.“

    Soud: Předseda senátu konstatoval, že Černý jednal zjevně úmyslně. Jako prvního zabil ranou do týla manželčina přítele Luboše (†30) a na svoji manželku vystřelil dvakrát. Nejprve také do týla a pak, když ležela na zemi, ještě do spánku. Soudce to charakterizoval jako popravu.

  • 3.O MÍSTĚ ČINU

    „Shodou okolností se stalo to, že jsem na místě, kde se to nedalo očekávat, potkal ji (manželku – pozn. red.) a jejího milence,“ prohlásil Černý.

    Soud: Černý na manželku čekal před bytem, ve kterém byla hlášena k pobytu a ve kterém žila s přítelem. S sebou si přinesl pistoli a kytici tří modrých růží opatřených černou stuhou.

  • 4.O SEBEVRAŽDĚ

    V rozhovoru nyní Černý uvedl, že bez manželky už nechtěl žít a že s ní chtěl být v jednom hrobě. Po činu si prý dal pistoli pod bradu a „čelem mu to vylítlo“.

    Soud: Střelil se jen do špičky brady a ze zranění byl brzo vyléčen, komentoval předseda senátu pokus o sebevraždu.

  • 5.O SOBĚ

    Dvojnásobná vražda byla podle Černého vyústěním toho, že situaci, kdy potkal svoji ženu s milencem, emočně nezvládl.

    Soud: Znalci diagnostikovali u Černého sklony k agresi, egocentrismus a hysterické rysy. Podle soudu by byl trest v rozpětí od 12 do 15 let nespravedlivý. Černý byl totiž nejprve odsouzen k 20 letům vězení, po odvolání mu byl snížen na 17 let. Propuštěn byl po 11,5 roce.

e.lesanova ( 6. srpna 2019 21:06 )

Tak mám dilema...těžká letní okurková sezona pro Blesk nebo si tyto anti články předplatili "památkáři" ??? připomínám původní téma­...GR­AFFI­TI..­.pří­padně "podivné hospodaření na Památkové péči"....

Petromilka ( 6. srpna 2019 20:00 )

Presne toto jsem si myslela. Ten je rad za pozornost. Je jiste hodne inteligentni. Proto se take rad prihlasil. To ze to vycistil me potesilo, ale doufam ze mu nebude davan zadny prostor v mediich. Nechapu jak mohle sedet jen tak kratko za ukladnou vrazdu dvou lidi. To ke vysmech a pekna nespravedlnost. Nechtela bych byt rodinou obeti.

AliAlice ( 6. srpna 2019 19:58 )

není mě jasný,co se tady pořád řeší...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání