Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hasič z Pardubic zachránil topícího se chlapce (5) v Itálii. Dítě, které umíralo, se opět směje

Autor: shp - 
23. července 2019
21:00

Hrdina srdcem i duší. Přesně tak se ukázal pardubický hasič Miloslav Vašák. Během dovolené v slunné Itálii totiž zachránil teprve pětiletého chlapce před jistou smrtí. Malé dítě se totiž topilo na dně bazénu a Čech neváhal ani sekundu, skočil za ním a snažil se mu pomoci.

„Já jsem přecházel na druhou stranu bazénu. Když jsem procházel kolem toho bazénu, tak jsem si všimnul, že dole na dně leží bezvládné tělíčko. S jedním mužem, který byl poblíž, se nám ho podařilo dostat na břeh a pak už přiběhl plavčík a začali jsme provádět resuscitaci,“ popsal Miloslav FTV Prima.

Masáž srdce nezabírala

Snaha mužů přitom vypadala ze začátku dost bledě. „Ze začátku jsme prováděli jenom masáž srdce, ale ta se nám zdála neúčinná. Proto jsme přistoupili k tomu, že jsme začali používat i umělé dýchání,“ pokračoval hasič. Nakonec se podařilo. Ale jak Čech vyprávěl, bylo to dost o fous.

Asi po deseti minutách, když už jsme byli marní z toho, že se toho človíčka asi nepodaří oživit, tak jsme nahmatali u toho klučiny pulz,“ vzpomínal Miloslav. „Byli jsme ve správný okamžik ve správném místě. To se podaří asi jednou za život. Ale věřte, že kterýkoliv můj kolega by se zachoval stejně,“ uzavřel své vyprávění.

Úsměv zachráněného chlapce

Miloslav si myslí, že hoch sjel do větší hloubky, když byl bez dozoru. Nyní je však už v pořádku, zotavuje se a nejspíš nebude mít žádné trvalé následky. Rodina poslala z Itálie Miloslavovi kromě díků i fotografii usmívajícího se chlapce z nemocničního pokoje. Za záchranu syna mu je nadosmrti zavázaná.

kocdivoka ( 24. července 2019 09:35 )

Pokud umělé dýchání není považováno za záchranu života, tak nevím co už.

pajato73 ( 24. července 2019 08:45 )

lezes s tim na verejnost a hned do blesku... jen jsi nepochopila, CO vlastne znamena nekomu zachranit zivot v tomto smyslu.... to co myslis ty, to se stava denne a nekdo tomu zabranuje, ale zachranit nekoho, kdo je tesne pred odchodem... to je zachrana Zivota v tomto smyslu. Tak nezavid a drz zobak.

defakto ( 24. července 2019 07:35 )

... pan Miloslav Vašák je hrdina a zaslouží ocenění .

kocdivoka ( 24. července 2019 06:17 )

Pardon, oprava ...zachranila před utopenim . A dvě děti Jsem zachránila, když je málem smetlo auto.

kocdivoka ( 24. července 2019 06:14 )

Zachránila jsem minimálně tři děti před utrpením, dvě děti , když je téměř světlo auto a na veřejnosti tím nikam nelezou ,abych se nechala fotit a operovat. To je přece samozřejmost že člověk pomůže,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání