Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Janu z rozvážkové služby zabila pražská tramvaj: Není to poprvé, společnost se brání

Autor: chal - 
22. července 2019
14:07

Tragická nehoda řidičky Jany (†28), která v neděli zemřela po střetu s tramvají v pražské Troji, přátele a kolegy mladé ženy tvrdě zasáhla. Společnost, pro kterou zesnulá jezdila, se ke smutné události vyjádřila v pozdních nočních hodinách. „Je to první událost tohoto druhu za celou naši historii,“ stojí v prohlášení. Jenže podobnou nehodu měla jedna z firemních řidiček už před třemi lety…

Přátelé a kamarádi se loučí s 28letou Janou, která v neděli zemřela ve firemní dodávce po střetu s tramvají v pražské Troji.  „Všem budeš chybět. Je to tak nefér,“ napsala jedna ze známých zesnulé ženy a zavzpomínala na společné okamžiky.

Smutná zpráva zdrtila i zaměstnance rozvozové společnosti Rohlík.cz, kde Jana pracovala jako profesionální řidička. Zástupci firmy se k události vyjádřili už v neděli před půlnocí.

„Dnešní tragická nehoda naší řidičky nás hluboce zasáhla. Je to první událost tohoto druhu za celou naši historii a desítky miliónů najetých kilometrů, přesto to s člověkem pořádně otřese a přinutí ho to přemýšlet, “ zveřejnila společnost v noci z neděle na pondělí vyjádření. „Společně budeme ještě intenzivněji pracovat na bezpečnosti našich kolegů. Rodině a dalším blízkým bychom rádi vyjádřili upřímnou soustrast,“ stálo v příspěvku.

 

Skutečně jde o první smrtelnou nehodu některého z řidičů společnosti, nicméně k velmi podobnému incidentu už jednou došlo. Před třemi lety v říjnu měla firemní řidička Blanka vážnou nehodu v ulici U Stanice na Praze 6. Blanka tehdy vjela na železniční přejezd, přes který zrovna přejížděl rychlík.

Vlak automobil naboural na straně spolujezdce a tlačil ho před sebou několik desítek metrů, než se zastavil. Nikdo z pasažérů vlaku zraněn nebyl, řidička skončila ve vážném stavu v nemocnici. Podle některých komentujících leží stále v nemocnici na přístrojích.

K nedělní nehodě došlo na křižovatce ulic Pod Lisem a Trojská. Střet byl fatální. Tramvaj trefila Janin vůz přímo na kabinu řidiče a mladá žena zraněním na místě podlehla.

mopsamanda ( 22. července 2019 22:36 )

Četla jsem nedávno že podle statistik nejvíce dopravních nehod způsobí řidiči za volantem bílé dodávky (od pickupů až po malé náklaďáky). Viděla jsem za posledních 6 měsíců dvě nehody těchto rozvážkových firem KOšík a Rohlík. V prvním případě dodávka na křižovatce u Slavie zcela zdemolovaný předek, ve druhém na Letenském náměstí prudce odbočila do leva (asi si našel zrovna v navigaci adresu zákazníka) a nabořil auto v protisměru. Řidičů je málo, rozvážkové firmy chtějí vydělat co nejvíce, a tak berou každého kdo má řidičák bez ohledu na jeho zkušenosti. Takový nevyježděný řidič často spěchá, aby stihl všechny zákazníky, nemá ale potřebné zkušenosti, a tohle pak bývá výsledek.

Paul Katzchen ( 22. července 2019 20:37 )

Tvl.kdo ten článek psal, to sou všichni v Blesku pod vlivem?Vždyť ten tytulek je na žalobu za nactiutrhání té firmy.

Ukecanalama ( 22. července 2019 19:11 )

Přesně tak, záleží na člověku, jak řídí a ne jestli pracuje u Rohlíku. Co je zas tohle za neopodstatněnou hysterii. Jsou fyz. osoby, ne firemní řidiči, kteří jezdí přes přejezdy na červenou nebo u nás často kolona až přes přejezd. Stojí tam jak trubci a nemyslí

dylina ( 22. července 2019 16:54 )

Je fakt,že tito mladí řidiči rozvážkových služeb jezdí jako ***.

fandasever ( 22. července 2019 16:19 )

Je to bez řečí obrovská tragédie, jenže kdo jezdí denně po našich silnicích tak má zkušenost, že řidiči/řidičky rozvážkových služeb s dodávkami jezdí jako prasata, rychlá jízda mě nevadí, ale jejich předjíždění "nadoraz", bezohledné zastavení a stání v zatáčkách na nepřehledných místech, telefonování za jízdy a další prohřešky, takž bylo jen otázkou času kdy se stane tragédie. Jsou ti řidiči/řidičky piráty i ve svém volnu ve svých autech anebo jsou hnáni do takových situací požadavky zaměstnavatelů???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání