Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Opilec naboural na Příbramsku do policejního auta: Další s 3,5 promile boural u Prahy

Opilec naboural na Příbramsku do policejního auta: Další s 3,5 promile boural u Prahy (ilustrační foto)
Opilec naboural na Příbramsku do policejního auta: Další s 3,5 promile boural u Prahy (ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
22. července 2019
10:26

Čtyřiatřicetiletý řidič v neděli na Příbramsku naboural do policejního auta, které stálo se zapnutými majáky u jiné dopravní nehody. Při srážce u Dlouhé Lhoty se lehce zranil, zkouška na alkohol ukázala hodnotu 2,5 promile.

Policisté v neděli časně ráno zasahovali u dopravní nehody, kdy se auto střetlo s divokým prasetem. Projíždějící opilý řidič si nevšiml blikajících majáků a do policejního auta narazil. Vůz policistů náraz odhodil na auto, kterému původně policisté přijeli na pomoc.

Značně opilého řidiče odhalili policisté také v sobotu 13. července nedaleko Prahy. Při orientační dechové zkoušce nadýchal hodnotu kolem 3,5 promile alkoholu. Jeho jízdu ukončil svědek, který na místo přivolal policii. Opilý řidič navíc neměl řidičské oprávnění.

Za hranici, při které hrozí upadnutí do bezvědomí a smrt, je považována hodnota čtyř promile. Někteří lidé jsou schopni snášet alkohol výrazně lépe. Příkladem je traktorista Milan Čurda, kterého před lety zadrželi policisté za volantem fekálního vozu, nadýchal osm promile alkoholu. Loni lékaři ošetřovali se zlomeným kotníkem houbaře z Ostravska, který měl v krvi dokonce 8,83 promile alkoholu. Za světového rekordmana je považován Polák, který po oslavě s kamarády nadýchal 12,3 promile.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání