Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Měsíčnímu chlapečkovi museli amputovat penis: Zpackali mu obřízku

Chlapec po zpackané obřízce přišel o penis.
Chlapec po zpackané obřízce přišel o penis.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
16. července 2019
21:27

Pohlavní sex? Na ten může v dospělosti zapomenout. Je mu teprve měsíc a už je děsivě zmrzačený. Malému chlapečkovi z Egypta zpackali obřízku. Do penisu dostal gangrénu. Následky si ponese celý život.

V muslimských zemích je obřízka běžná. Přesto otec nejmenovaného chlapce podle britského listu The Sun tvrdil, že o ni u syna nestál a byl do ní tlačen švagrovou a rodinným příslušníkem. Nakonec proto se zákrokem v nemocnici Manti Medical Centre ve městě Šubrá al-Chejma souhlasil.

Obřízku nedělala doktorka, ale zdravotní sestra

Jenže aniž by to věděl, zákrok jeho synovi neprovedla doktorka, ale zdravotní sestra! „Udělala to na pohotovosti a ne na operačním sále,“ prohlásil pan Helmi podle The Sun. „Postaral jsem se o to, že budu u toho, protože jsem slyšel o všech těch zpackaných zákrocích,“ dodal.

Poté, co skončila, utáhla silně gázu. Řekl jsem jí, že je to velmi drsné na tak malého chlapce. Ona odpověděla: Vím, co dělám!“ uzavřel otec smutně. Do penisu se později dostala gangréna a další doktor byl nucen chlapci penis amputovat. Celý případ ale nyní vyšetřuje policie.

Obvinění ze zanedbání péče

Ta zdravotní sestru zadržela a obvinila ze zanedbání péče. Žena ale tvrdí, že vše proběhlo jinak. „Sestra je interně vyšetřována a tvrdí, že se incident odehrál v otcově domově na jeho žádost,“ řekl ministr zdravotnictví Hamdi al-Tabakh. Chudák chlapeček, pohlavní úd mu už nic nevrátí.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání