Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragická smrt amerického miliardáře (†60) a jeho dcery (†22): Z trosek vrtulníku vyprostili těla!

Autor: rc - 
6. července 2019
14:45

Děsivé fotografie čtvrteční nehody soukromého vrtulníku poblíž Baham zveřejnila místní policie. Na palubě helikoptéry, která skončila na dně moře, bylo sedm lidí včetně amerického miliardáře Chrise Clina (†61), který trávil na soukromém ostrově léto s rodinou a přáteli. Zemřela rovněž dcera podnikatele Kameron (†22). Co bylo příčinou tragédie, zatím není jasné.

Ve čtvrtek brzy ráno vzlétla soukromá helikoptéra ze soukromého ostrova na Bahamách. Měla namířeno na Floridu do Fort Lauderdale. Ovšem několik minut po startu se vrtulník zatím z nejasných příčin zřítil poblíž bahamského ostrova Grand Cay. Na palubě přišlo o život celkem sedm lidí včetně amerického miliardáře Chrise Clina.

Šedesátiletý zámožný podnikatel, který zbohatl v uhelném průmyslu, chtěl oslavit s rodinou a přáteli v soukromém tropickém ráji své jednašedesáté narozeniny. Velkolepé oslavy, které se měly konat v pátek, se však už nedožil. Na dovolené s ním byla i jeho dvaadvacetiletá dcera Kameron. Té se podle informací Daily Mail mělo udělat špatně, a tak se skupinka rozhodla, že ji vezme do nemocnice na Floridu.

Ve vrtulníku ještě seděly kamarádky Kameron Brittney Searsonová (21) a Jill Clarkeová. Děvčata společně studovala na Státní univerzitě v Louisianě. Tu Kameron dokončila letos na jaře. Při tragédii zemřel také Chrisův kamarád ze Západní Virginie David Jude a dvaadvacetiletá rodačka z Virginie a rodinná kamarádka Delaney Wykleová. Spolu s nimi zahynul i floridský mechanik. Zatím není jasné, kdo pilotoval. Vrtulník Augusta Westeland AW-1339 byl vyroben v roce 2008 a byl registrován na jednu z Chrisových společností v Miami.

„Jsme hluboce zarmouceni zprávou o smrti našeho milovaného otce Chrise a naší sestry Kameron. Tato zpráva zasáhne všechny, kteří měli to štěstí, že je znali. Chris byl jedním ze silných synů Západní Virginie, pravý Američan, plný statečnosti, integrity, inteligence a humoru. Byl důkazem toho, že naše sny a naděje jsou dosažitelné, když věříme a přimějeme se k činu,“ napsaly ostatní děti Clina o svém otci. „Naše sestra Kameron byla jasným světlem pro všechny, kdo ji znali, milující, chytrá, soucitná a plná nadšení a radosti pro život a jiné lidi,“ napsali v dojemném prohlášení sourozenci o své tragicky zesnulé sestře.

Cline měl kromě Kameron ještě starší dceru Candice, která je již provdaná a žije v Charlestonu v Jižní Karolíně. Podle informací portálu Heavy pracuje pro rodinnou nadaci Cline Family Foundation, která byla založena v roce 2011 a podporuje hlavně americké univerzity. Nadace například věnovala neuvěřitelných 5 milionů dolarů (113 milionů korun) Univerzitě v Západní Virginii na rozvoj atletiky a lékařské fakulty. Kromě dvou dcer vychovával Cline ještě dva syny Christophera a Alexe.

Smrt úspěšného podnikatele nešokovala pouze jeho blízké a přátelé, nýbrž i jeho kolegy a politiky. Přesto, že si Cline pečlivě střežil soukromí a proslavil se snad jen vztahem s exmanželkou Tigera Woodse Elin Nordegrenovou, měl kontakty v americké politice. Na sociální síti Twitter kondoloval jeho rodině americký prezident Donald Trump, jemuž byl Cline blízkým přítelem. „Hluboce soucítím s rodinou a přáteli úžasného podnikatele a experta přes energetiku Chrise Clina, jeho úžasnou dcerou, Kameron, a jejich přáteli, kteří zahynuli při tragédii, která se stala na Bahamách. Úžasní lidé, na které Západní Virginie, na které nikdy nezapomeneme,“ napsal prezident. Podle informací Daily Mail měl zesnulý podnikatel darovat inaugurační komisi Trumpa až 1 milion dolarů (22 534 000 Kč).

Chris Cline se vypracoval z pouhého dělníka na vlastníka několika uhelných dolů a byznysmena. Podle informací Forbes začal pracovat v uhelných dolech již v patnácti letech. Na začátku roku 2000 koupil uhelné doly v americkém státě Illinois a v roce 2006 založil společnost Foresight Energy. Společnost se brzy začala rozrůstat a stala se tak jednou z největších společností v uhelném průmyslu, čímž si vysloužil přízvisko »Nový uhelný král«.

V roce 2015 prodal své podíly na společnosti a vydělal tak neuvěřitelných 1,4 miliardy dolarů (31,6 miliardy Kč). O dva roky později Cline koupil další důl a to ve státě Nové Skotsko, čímž zahájil expanzi do Kanady.

Za svůj život se dvakrát oženil. Podle informací britského listu Daily Mail jeho první manželka zemřela v roce 1987 na rakovinu prsu. Před oltář se postavil znovu o šest let později s Kelly. Ovšem manželství nevydrželo a o sedm let později se rozvedli. 

 

backlalaw ( 6. července 2019 16:38 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání