Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Žena ve velkém okrádala rodiče miminek: Nepodvedla i vás?

Žena okrádala rodiče miminek: Nepodvedla i vás? (Ilustrační foto)
Žena okrádala rodiče miminek: Nepodvedla i vás? (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
27. června 2019
14:33

Semilští kriminalisté si posvítili na šestadvacetiletou ženu z Jičínska, která na internetu podvodně prodávala dětské zboží nic netušícím lidem, vesměs rodičům malých dětí. Za zboží si nechala předem platit, ale věci už neposlala. Takto měla okrást více než 120 lidí. Nejste mezi nimi?

Žena se trestné činnosti dopouštěla více než rok. Působila především na internetových bazarech, kde však často měnila identitu. „Její obchodní strategií bylo prodávat za rozumnou cenu, na kterou každý uslyší. Když se jí zájemci ozvali, tlačila je do toho, aby jí peníze odesílali předem na její účet a také pokud možno obratem. Namluvila jim, že zboží odešle ihned, co peníze obdrží,“ přiblížila chování ženy policejní mluvčí Ivana Baláková.

Takovým způsobem žena okradla přibližně 120 osob, především pak maminky. Mezi poškozenými ale figuruje i pár otců, kteří chtěli s dobrým úmyslem pořídit něco pěkného svým dětem. K tomu už ale nikdy nedošlo.

Podvodnice byla někdy prý dokonce tak čilá, že jednu věc prodala za den více lidem, a to ji dokonce ani nevlastnila. Fotografie stahovala z internetu. Mnohdy však měla pro prodej velice věrohodnou historku o tom, proč věc prodává a vždy za poměrně nízkou cenu. „Například zcela nový nepoužitý kočárek nabízela údajně proto, že ho vyhrála v tombole,“ uvedla Baláková.

O ženu se začala policie zajímat už v loňském roce a od té doby se semilským kriminalistům podařilo zmapovat výpovědi 120 poškozených z celé republiky. Bohužel, pravděpodobně budou čísla stoupat. V tuto chvíli je stanovená škoda ve výši 78 900 korun. Za podvod proto ženě hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

Policie prostřednictvím sociálních sítí nyní prosí ty, kteří se domnívají, že je podvedla stejná žena, aby neváhali a přišli na nejbližší policejní stanici, a zároveň varuje uživatele internetových bazarů před tím, aby posílali peníze předem bez toho, že znají odesílatele osobně. Doporučují raději využít službu dobírky. Pokud je to možné, vždy je nejlepší osobní setkání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání