Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Masivním výbuch v centru Vídně má dvě oběti. Záchranáři našli tělo mladého muže

Aktualizováno -
27. června 2019
23:38
Autor: ČTK - 
26. června 2019
19:14

Po středečním výbuchu, který poničil pětipatrový obytný dům ve vídeňské čtvrti Wieden, našli hasiči těla dvou lidí. Již v noci na čtvrtek vyprostili z trosek tělo 29leté ženy, ve čtvrtek večer pak objevili tělo mladého muže, jehož identita známa není. Informovala o tom agentura APA. Příčinou silné exploze, při níž utrpělo zranění 14 lidí, byl pravděpodobně únik plynu.

Čtvrtí jižně od centra města, ve které stojí mimo jiné i ikonický kostel svatého Karla (Karlskirche), otřásl ve středu krátce po 16:30 silný výbuch. „Několik poschodí možná až dvou domů, v nichž je vícero bytů, se částečně zřítilo," uvedla na twitteru policie. Příčinou neštěstí byl podle rakouských strážců zákona „pravděpodobně výbuch plynu".

Hasiči v noci na čtvrtek našli v troskách tělo 29leté ženy.  Ve čtvrtek večer pak objevili tělo mladého muže, jehož identita známa není. 

V noci na suťovišti pracovalo více než sto hasičů, kteří se kvůli vedru museli často střídat. Trosky odklízejí ručně, protože nasazení těžké techniky by představovalo nebezpečí pro lidi, kteří stále mohou být zasypaní. V budově s 22 byty bylo přihlášeno k pobytu 42 osob.

Podle záchranářů si exploze vyžádala čtrnáct zraněných. Dvě osoby utrpěly těžká poranění, dalších dvanáct osob poranění lehká. Oblast kolem ulice Pressgasse, ve které poničený dům stojí, policisté původně uzavřeli. Ve čtvrtek ráno ji ale znovu zprovoznili a uzavřená zůstává jen křižovatka v bezprostřední blízkosti domu.

online ( 27. června 2019 23:57 )

Ve Vídní ještě žijí běloši, nebo se už stáhli na venkov?

al.bunda ( 26. června 2019 19:33 )

Nějaké obohacení asi zase.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání