Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Střelba na diskotéce má další smrtelnou oběť! Martin (†22) zemřel v nemocnici

Autor: ital - 
26. června 2019
18:23

V krvavý horor se proměnila páteční vesnická zábava v obci Horovce na Slovensku. Šestatřicetiletý muž tu vytáhl zbraň a začal střílet do lidí. Během incidentu přišel o život mladý Jakub (†20). V úterý zemřel další z postřelených mladíků Martin (†22). Střelec Martin C. skončil před Okresním soudem v Trenčíně, který o něm v pondělí rozhodoval téměř tři hodiny. Nakonec ho poslal do vyšetřovací vazby.

Ke hrůznému incidentu došlo v noci z pátku na sobotu na hasičské zábavě v Horovcích na Slovensku. Martin C. zde postřelil tři mladíky z obce Dolná Breznica. Jeden z nich, Jakub (†20) na místě zemřel. „Když nám pověděli, co se stalo, utíkal jsem k Jakubovi. Ležel tváří k zemi, a když jsem ho otočil, měl velmi slabý puls, oči vyvrácené. Hned jsme ho začali oživovat, ale odešel nám. Přiběhl bratranec Andrej a potom i Milan, náš velitel, ale nedalo se už nic dělat, i když jsme udělali všechno, jen abychom ho zachránili,“ pověděl člen dobrovolného hasičského sboru v Horovcích Marco.

Další dva utrpěli vážná zranění, Martin (†22) na hlavě a Jakub (19) na břiše. Oba byli převezeni v kritickém stavu do nemocnic v Trenčíně a Považské Bystrici. Postřeleného Martina později převezli do nemocnice v Bratislavě, kde v úterý svým zraněním podlehl.

Útočník Martin skončil v rukou policie a v pondělí stanul před soudem v Trenčíně. K incidentu se sám nevyjádřil. Na dotaz deníku Nový Čas pouze sdělil: „Bez komentáře. Novinářům nebudu říkat nic.“ Okresní soud jej následně poslal do vyšetřovací vazby. Obhájkyně Zdenka Záhoráková uvedla, že si obviněný ponechal lhůtu na podání stížnosti a k celé věci se odmítl vyjádřit.

Neuvedla ani, zda Martin vyjádřil u soudu lítost nebo jestli se vyjádřil k případnému motivu. Policie v pondělí na facebooku zveřejnila fotky z místa nehody, na kterých je také zajištěná zbraň. Jestli je to však skutečně ta, kterou měl obviněný Martin použít, to již policisté blíže nespecifikovali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání