Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hvězdu filmu Trainspotting 2 zastřelili na ulici v Edinburghu! „Jsem rozený vůdce!“ říkal o sobě

Autor: ital - 
18. dubna 2019
11:50

Ve středu večer byla hvězda filmu Trainspotting 2 a zároveň majitel boxerského klubu Bradley Welsh nalezen mrtvý. Bývalého profesionálního šampiona podle policie někdo střelil do hlavy. Bradley sám o sobě říkal, že je rozený vůdce.

Bývalý boxerský šampion a majitel boxerského klubu Holyrood Boxing Gym v edinburské městské části Craigmillar Bradley Welsh byl ve středu večer nalezen mrtvý v západní části Edinburghu. Podle informací středolothianské policie jej někdo střelil do hlavy okolo 8. hodiny večer. Tucty policistů zaplavily oblast ve snaze dostihnout vraha.

Welsh byl mimo jiné také hvězdou filmu Trainspotting 2, kde stanul po boku hvězd, jakými jsou Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller nebo Robert Carlyle. Rovněž byl blízkým přítelem edinburského spisovatele Irvina Welshe, který napsal novely Trainspotting a Porno. Právě ty se staly předlohou k filmu, v němž Bradley ztvárnil roli mafiána zvaného Mr. Doyle.

„Zlomilo mi to srdce. Sbohem, můj úžasný a milovaný příteli. Díky, že jsi mě učinil lepším člověkem a pomohl mi vidět svět vlídnějšíma a moudřejšíma očima,“ pověděl Irvin Welsh na adresu svého zesnulého kamaráda.

Bradley se také objevil v jedné epizodě pořadu „Danny Dyer’s Deadliest Men“ (Seznam mrtvých mužů Dannyho Dyera), v němž britský herec Danny Dyer zpovídá nejnebezpečnější muže Spojeného království. V rozhovoru s ním pověděl Welsh sám o sobě, že je rozeným vůdcem.

Bradleyho oplakali i členové jeho gymu. „Pro mě jsi poklad. Náš trenér, náš motivátor, ale především náš kamarád, Brad Welsh,“ napsala na sociálních sítích jedna žena. Další muž o Bradleym řekl, že to byl obrovský charakter Edinburghu.

„Zdrcující zpráva o Bradu Welshovi ze středeční noci. Veliký charakter skotského amatérského boxu a podporovatel Hibernian (skotský fotbalový klub, pozn. red.). Naší společnosti přispěl velikým podílem skrze charitu a boxerský gym. Odpočívej v pokoji.“

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání