Turistům v Řecku naúčtovali 21 tisíc za malou večeři: Obvinění z podvodu majitel odmítá
Americký voják Francisco Tajedo (38) s pěti přáteli trávil poslední den dovolené na řeckém ostrově Mykonos. Pobyt chtěla skupina uzavřít večeří v jedné z restaurací na proslulé pláži Platis Gialos. Místo příjemné tečky přišel ale pořádný šok. Restaurace si za talíř kalamárů a tři saláty naúčtovala neuvěřitelných 21 tisíc korun!
Francisco šel s pěti přáteli po pláži a hledal restauraci, do které by zašli na večeři. K jejich vlastní smůle je nalákala hosteska z podniku DK Oyster, a tak skupina zamířila tam. Turisty okamžitě zarazilo, že je podnik liduprázdný. Dalším varováním mělo být chování obsluhy.
„Několikrát jsme žádali menu, ale servírka ho prostě nepřinesla,“ řekl Francisco serveru DailyMail.com. „Jenže my byli opravdu hladoví, a tak jsme si objednali saláty Caesar, aniž bychom znali cenu,“ popsal 38letý voják. Nikdo ze skupiny nemohl mít tušení, že za tři saláty si restaurace naúčtuje 1500 korun.
Po dalším neúspěšném pokusu o vydání jídelního lístku se Francsico s přáteli rozhodl, že si objednají jedno menší jídlo a odejdou. Volba padla na kalamáry, servírka ale nebyla schopná říct, kolik bude jídlo stát.
„Záleží, kolik toho kuchař uvaří,“ sdělila překvapeným hostům. Po jídle, ke kterému si Američané objednali šest piv, přinesla servírka účet. A v tu chvíli teprve přišel skutečný šok.
„Nemohl jsem tomu uvěřit, bylo to naprosto šílené!“ popsal Francisco první dojem. Na účtu byla částka 836 euro (21 500 korun). Za šest piv si restaurace naúčtovala 3800 korun, za tři saláty 1500, dvě skleničky vody přišly na 450 a rajčatový džus na 460!
„Na cenu piva si příliš stěžovat nemůžeme. Hodně cestuju a pivo někdy prostě drahé je, ale kalamárům za 600 euro jsem prostě nemohl uvěřit,“ dodal voják s tím, že ho situace tak rozrušila, že si musel poprvé od roku 2011 zakouřit.
Turisté nicméně účet i přes protesty zaplatili, prý nechtěli dělat v cizí zemi problémy. Když se jim věc později rozležela v hlavě a konzultovali ji s místními obyvateli, rozhodli se jít na policii. „Nahlásili jsme to, ale za pár hodin už jsme museli sedět v letadle, nešlo toho moc udělat,“ vysvětlil Francisco.
Na situaci je zarážející i reakce majitele restaurace Dimitrise Kalamarase. Řek odmítá nařčení z podvodu a napáleným turistům dokonce poslal pěkně drzé doporučení!
„Je nám líto, jaké výrazy ten muž použil. Nicméně ty ceny jsou správné. Odrážejí úroveň restaurace, naši snahu a kvalitu služeb. Soucítíme s nespokojeným zákazníkem, ale slovo podvod není správné,“ reagoval Kalamaras.
„Proč může luxusní hotel naúčtovat 500 euro za noc, proč zákazník u méně známé značky zaplatí za bundu 50 euro a u luxusní tisíce? Jsme opravdu všichni kriminálníci, zloději, špatní lidé?“ drze filozofoval majitel vypečeného podniku. „Nabízíme určité služby. Když si je nemůžete dovolit a nechcete být zahořklí, dejte si něco jiného,“ uzavřel Kalamaras.
Francsico Tajedo na nepříjemný zážitek upozornil na serveru TripAdviser, kde mohou lidé hodnotit restaurace a turistická zařízení. Restaurace DK Oyster v poslední době dostává od lidí především nejnižší hodnocení, přičemž většině lidí vadí právě špatný servis a přemrštěné ceny.
tak jsm ese díval na jejich facebook i na tripadvisor a jsou to velcí podvodníci.
a je to možné jen proto, že jim k tomu pomáhá řecká policie. když se zdráhají zaplatit, přijedou a udělají pořádek. borec je křivák prvního stupně!