Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Veganští rodiče málem vyhladověli dcerku (1,5): Je to hon na čarodějnice, brání se

Holčička málem nepřežila „péči“ veganských rodičů (Ilustrační foto)
Holčička málem nepřežila „péči“ veganských rodičů (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: chal - 
12. května 2019
06:20

Soud v australském Sydney řeší případ hrubého zanedbávání péče o dítě veganským párem. Úřady manželům loni odebraly zuboženou 20měsíční holčičku v otřesném stavu. Dítě vážilo necelých šest kilogramů, tj zhruba polovinu normální váhy! Dívka dostávala k jídlu jen ovesné vločky a toasty a vůbec se nevyvíjela. Rodiče už byli uznáni vinnými, soud nyní rozhoduje o výši jejich trestu.

Australské úřady neměly o existenci dívenky ponětí až do loňského března, kdy ji rodiče vzali poprvé do nemocnice, protože se prudce zhoršil její zdravotní stav. A není divu. Děvčeti bylo 20 měsíců a vážilo kolem šesti kilogramů. Dítě v tomto věku má přitom vážit zhruba dvojnásobek. Holčička byla celkově zesláblá, neuměla mluvit a nedokázala se ani plazit.

Její kosti byly tak křehké, že měla po celém těle řadu zlomenin. Soudní znalec u soudu sdělil, že k frakturám mohlo dojít i při normálním zacházení s dítětem, tak slabé kosti byly! Děvčátko trpělo křivicí, tedy dětskou nemocí způsobenou nedostatečnou výživou nebo nedostatkem slunečního záření.

Matka holčičky vypověděla, že dcerka každý den jedla jen ovesné vločky s toastovým chlebem. Dívčin otec se ve čtvrtek u soudu bránil tím, že za zubožený stav dcerky může jeho manželka, kterou popsal jako domácí diktátorku, proti které byl bezmocný. Soudce tento argument smetl ze stolu. „To děvče nemluvilo ani nechodilo, nijak se nevyvíjelo. Otec nic neudělal. Mohl ji vzít k doktorovi,“ řekl soudce. „Otec nebyl bezmocný,“ dodal.

Právní zástupce obviněného muže přítomným novinářům řekl, že jeho klient je cílem mediálního honu na čarodějnice, který míří proti veganům a lidem, kteří odmítají vakcíny.

sigmae ( 23. ledna 2020 02:10 )

vzácně souhlasím

villon ( 12. května 2019 16:40 )

Kdo nežere maso, tomu muselo hrábnout. Pak takovejm magorum svěřte dítě - na průsšvih zaděláno. Voni maj totiž vždycky a ve všem pravdu a normálníma lidma opovrhujou. To samý odmítači očkování. Většinou ta samá partička. Ohrožujou rozumnou většinu, chtělo bi to silovej zásah.

marlen52 ( 12. května 2019 15:34 )

neskutečný když nechtějí jíst normálně ať nejedí ale ať k tomu nenutí děti není nad pořádný knedlo vepřo

ivoadler ( 12. května 2019 11:10 )

Vegan, vegetarián, kdo se v tom má vyznat. Ale ať mi nějaký wool nevykládá, že veganství je zdravé.

1pravda1 ( 12. května 2019 11:00 )

Vegetariáni její živočišné produkty kromě masa, ale vegani jsou paka, nejedí nic živočišného dokonce ani třeba med, - včela je živočich atd. Dokonce ani makrobiotika - také dělá vypatlané mozky, viděla jsem jednou výměnu manželek - makrobiotiků, o ničem jiném nemluvili, jedli zkvašené obiloviny dřevěnou lžící, děcka s horečnatýma očima, apatické a ta ženská díkybohu starší - dostala se k této výživě později, NADŠENĚ VYPRÁVĚLA, ŽE BY SI RÁDA POŘÍDILA MIMINKO A KRMILA HO MAKROBIOTICKY PŠENICÍ, ZRNÍČKY ATD. JAK ŘÍKÁME PO NAŠEM - NO VYLÍZANÍ AŽ NA MOREK.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání