Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sériový vrah se zaměřoval na cizinky! Zabil pět žen a dvě děti!

Autor: chal, ČTK - 
26. dubna 2019
21:28

Kyperská policie pátrá po dalších případných obětech pětatřicetiletého vojáka, jehož podezírá ze série několika vražd žen a dětí, vesměs cizinek. Podle médií se podezřelý bývalý voják přiznal k vraždám pěti žen a dvou dětí. Policie zatím našla tři těla, poslední ve čtvrtek.

K případu se v pátek během své návštěvy Číny vyjádřil i kyperský prezident Nikos Anastasiadis, který vraždy v prohlášení označil za ohavný zločin. Zároveň ale vyzval místní obyvatele ke klidu, dokud policie kauzu nevyšetří.

Případ, o němž místní média píší jako o prvním sériovém vrahovi na tomto středomořském ostrově, pobouřil veřejnost. Někteří se domnívají, že policie nevěnovala zmizením oněch žen dostatečnou pozornost. 

Podle kyperských médií se zadržený muž přiznal k vraždám sedmi žen, z toho nejméně tři byly údajně Filipínky a další pocházela z Indie či Nepálu. Ty zabil podle své výpovědi v roce 2018. Jeho obětí se stala i Rumunka a její osmiletá dcera, které jsou pohřešovány od září 2016. Policie nyní prohledává tři různá místa západně od Nikósie.

Filipínské ministerstvo zahraničí v pátek v prohlášení uvedlo, že tři Filipínky na Kypru zmizely v letech 2017 a 2018 a že všechny tři podezřelého poznaly přes internetovou seznamku.

„Tyhle ženy sem přišly vydělat peníze na živobytí, aby pomohly svým rodinám," řekla agentuře Reuters poslankyně Irene Charalambidisová. „Vrah bude souzen, ale velký otazník zůstane nad lhostejností některých. Já i moje strana si myslíme, že by měl rezignovat ministr spravedlnosti a policejní šéf," uvedla také poslankyně.

Policie podle ní na oznámení o zmizení žen reagovala nedostatečně. Podle agentury Reuters například jeden sedmdesátiletý Kypřan uvedl, že policie zpochybnila jeho oznámení, když přišel nahlásit zmizení žen.

brano34 ( 27. dubna 2019 12:37 )

Vycvičený voják údajně vraždil na zakázku a opět za co jiného než za peníze. Armádní doktoři by si je měli více hlídat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání