Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sekání hlav i ukřižování: V Saúdské Arábii popravili 37 lidí!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
23. dubna 2019
19:36

Ministerstvo vnitra v Saúdské Arábii v úterý oznámilo, že v zemi popravili 37 občanů. Stalo se tak poté, co se podařilo překazit nedělní teroristický útok na budovu státní bezpečnosti ve městě Zulfi, asi 250 km severozápadně od hlavního města Rijádu, jehož se měli dotyční muži účastnit. Jeden z popravených byl následně veřejně ukřižován, jako trest za obzvláště závažný zločin.

Poté co se podařilo potlačit povstání teroristické skupiny Al-Kaida, převzal její štafetu Islámský stát, který nyní provádí bombové a střelecké útoky proti bezpečnostním složkám a menšině šiítských muslimů v Saúdské Arábii. ISIS i Al-Kaida několik let kritizovaly vedení království za spojenectví se západem a odbočování z jejich striktního výkladu islámu.

Bezpečnostní oddíly v neděli zabránily útoku ISIS na státní bezpečnostní jednotku v malém městě Zulfi v provincii Rijád. Během akce zatkly 13 lidí a zastřelily 4 další. Zásahovka provedla razii v domě, který si skupina útočníků pronajímala a využívala jako výrobnu výbušnin. Podařilo se jim zadržet sebevražedné vesty, podomácku vyrobené bomby, samopaly Kalašnikov a publikace Islámského státu.

V úterý saúdsko-arabská vláda nechala popravit 37 mužů. „Všem popraveným bylo blízké teroristické a extremistické smýšlení,“ stojí v prohlášení, jež publikovala Saúdská tisková agentura. Podle jejích informací bylo v Saúdské Arábii od začátku roku popraveno nejméně 100 lidí. Mnoho z nich doslova přišlo o hlavu poté, co jim ji usekl kat šavlí.

cotoje ( 24. dubna 2019 11:10 )

Titulek starý minimálně 300 let možní i více. Tohle píšete o mírumilovném islámu, který máme v Evropě přijmout

mandat ( 23. dubna 2019 23:37 )

Zastupci lidskych prav.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání