Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Těhotná žena smutní po příteli: Zahynul při záchraně topícího i se svým otcem

Autor: shp - 
22. dubna 2019
20:35

Milovala ho z celého srdce, společně se těšili, až se jim narodí jejich dlouho očekávaná dcerka, a nyní jí zbyly jen oči pro pláč. Australanka Amber Griffithsová přišla o svého přítele Andyho Powella (†32). Jako dobrovolný záchranář riskoval vlastní život, aby se mu z vody podařilo dostat topícího se turistu (30). Při hrdinném činu však zemřel společně se svým otcem Rossem Powellem (†71).

Otec a syn se společně s třetím záchranářem snažili zachránit turistu ze Singapuru před utopením u útesů poblíž přístavního města Port Campbell. Jejich hrdinný čin je stál život. Další záchranář a zmiňovaný turista hrůzy rozbouřeného moře přežili.

Smrt otce a syna

Zdrcená Amber napsala na sociální síť srdceryvný vzkaz. „Ztratili jsme dva nejúžasnější lidi, kteří kdy žili. Vždycky pro ně byli ostatní důležitější než oni sami. Láska mého života, světlo mého života, otec mé malé holčičky,“ vzkázala zarmoucená žena Andymu do nebe.

Moje srdce je zlomené. Chybíš mi,“ dodala. Dcerka se má narodit v srpnu.  Andy a Ross společně vedli farmu. „Byli si navzájem tolik oddáni,“ řekl Daily Mailu Rossův švagr Tom Delaney.

Milovali své bližní

Oba byli rodinnými muži, kteří milovali své příbuzné i přátele. „Je to absolutní tragédie – surrealistická situace. Tito dva celoživotní členové komunity. Zasáhlo to moje srdce,“ řekl starosta Corangamite komunity.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání