Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Předsedkyně politické strany Miriam zmizela už v pondělí: Někdo ji šikanoval přes internet, tvrdí europoslanec

Autor: ital - 
18. dubna 2019
19:41

Mnoho otazníků figuruje ve zmizení okresní předsedkyně slovenské politické strany SaS (Svoboda a Solidarita) Miriam Martišové (41) z města Poltár. V úterý policisté našli její bílý Range Rover na břehu řeky Hron, kousek za Žiarem nad Hronom. Policejní pátrání ještě nepřineslo žádné výsledky, ale příbuzní stále doufají, že se Miriam objeví. Podle matky Vladimíry jí chtěl zřejmě někdo ublížit. Europoslanec Sulík pověděl, že žena čelila na internetu ostrým útokům.

Poltárská předsedkyně SaS, která byla ve městě jedinou členkou strany, jela v pondělí na setkání do Komárna. Ještě okolo 18:20 telefonovala se svým příbuzným, že už jede domů. Od té doby o ní už nikdo neslyšel. V úterý našli její vůz Range Rover asi kilometr od města Žiar nad Hronom na břehu řeky. „Doposud vykonaným pátráním se nezvěstnou osobu nepodařilo najít,“ uvedla krajská policejní mluvčí Mária Faltániová.

Rodina stále doufá, že se Miriam vrátí domů. Zoufale na ni čekají dcera Simona, těžce nemocný partner Vladimír a matka Vladimíra. „Prosím policii, aby ji našla. Nevíme, co se mohlo stát. Byli jsme i na tom místě, kde našli její auto. Mám zlé tušení, že jí někdo ublížil. Ne tam, ale někde jinde. To auto tam vypadalo, jako by bylo odstrčené. Ta nejistota je nejhorší,“ prohlásila podle serveru Pluska.sk Vladimíra. „Byla v nějakých firmách, ale já jsem se o to nestaral, takže nic víc nevím,“ vyjádřil se Vladimír.

Na regionální webové stránce čelila Miriam od začátku dubna ostré kritice Jána Štefančíka z Poltára. Podle něj se politička vloni jmenovala Miroslava Vojenčiaková s titulem Ing. Nyní prý používala titul MUDr. „Rozšířila fámu, že na LF UK studovala dálkově. Ale tento druh studia se nedá externě absolvovat. Na LF UK ani na SZU taková osoba nikdy nestudovala, což dokazují odpovědi na vyžádanou informaci,“ napsal na internet. Ke zmizení se však vyjádřit nechtěl. „Podívejte se, v jakých firmách figuruje její jméno,“ oznámil.

O dlouhotrvajících útocích Štefančíka pověděl i šéf SaS Richard Sulík. O zmizení se dozvěděl z policejního hlášení. S Miriam se naposledy viděli před dvěma týdny. Předseda se jí tehdy ptal na její pochybný titul. „Pověděla mi, že se chce sejít s právníkem, aby podnikli kroky proti člověku, který ji tam dlouhodobě hejtuje,“ pověděl Sulík.

Karrilona ( 18. dubna 2019 21:23 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >>>> www.SlimExtrem.com

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání