Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejdivnější silniční nehoda Česka? Cyklista skolil srnce, zvíře nepřežilo

Autor: Jitka Pecharová, shp - 
8. dubna 2019
21:35

Střety aut se zvěří nejsou nijak výjimečné. Aby se ale jízdní kolo srazilo se srncem a ten nehodu dokonce nepřežil, to tu asi ještě nebylo. Stalo se to vášnivému cyklistovi Aleši Zelenému (45) z Chrudimska.

Neobvyklá nehoda se stala asi kilometr od Seče kolem šesté hodiny ráno. Aleš Zelený jel jako obvykle na horském kole do práce, když asi 20 metrů před ním srnec vběhl na silnici.

Cyklista letěl přes řídítka

Vyskočil ze škarpy a jak mě přibrzdil, tak jsem v kotrmelci letěl přes řidítka,“ popsal cyklista, který měl velké štěstí, že se mu nestalo nic vážného. „Mám pohmožděná žebra a odřené klouby, ale není nic zlomeného,“ řekl zraněný muž.

Z tachometru na kole bylo zřejmé, že v době nehody jel muž rychlostí 63 kilometrů v hodině. „Dle jeho slov v přesně tomto okamžiku už neměl čas brzdit nebo zahájit jakýkoliv úhybný manévr,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Ojedinělý případ

Její kolegové evidují střet kola se srncem jako ojedinělý případ. Navzdory silnému nárazu ale nevznikly na horském kole větší škody. Nejvíce to odnesla světla, kombinéza a mobilní telefon.

 

Ruth ( 4. května 2019 21:57 )

nemocna: Přesně tak, kdyby nejel jak id.i.ot, srneček mohl žít. V 6 hodin
ráno a takovou rychlostí, v místě kde je příroda a zvěř, bezohlednej
hajz.l. Srnečka je mi moc líto, škoda, že to nedopadlo obráceně.

europa ( 9. dubna 2019 07:40 )

Mělo to být obráceně... Lidí je na světě jako s.aček, jak pravil poručík Hamáček z Černých baronů...

nemocna ( 9. dubna 2019 01:37 )

Kdyby jel jak se má tak by srnu nezabil ale že jel jako blázen a nečuměl okolo sebe a před sebe přejel jí a zabil, vrahoun, srazit vaz si měl, všichni řidiči co jezdí jak rozumu zbavení užívají si rychlou jízdu na druhé nemyslí, potom se vymlouvají že prý vběhlo pod auto, kolo, že za to nemůžou - můžou a měli by být potrestaní a ne jim vyplácet v pojištovně za poškozené auto, kolo, každý dobře ví že tady žijí i zvířata a obzvlášt kde je blízko les, pastviny by měl mít ohled a přizpůsobit jízdu aby včas zabrzdil, kolik zvířat by tak mohlo ještě žít

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání