Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Muž z Mostu týral desítky zvířat: Výkaly prosakovaly k sousedům stropem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
26. března 2019
22:59

Mostečtí policisté šetří otřesný případ týrání zvířat, kterého se měl dopustit sedmadvacetiletý muž.  Více jak dvě desítky psů, koček a plazů nechal několik dní hladovět. Zvířata neměla k dispozici ani vodu. Mladíka už vyšetřovatelé obvinili.

Muž se měl týrání dopouštět během loňského léta. Jeho bývalá přítelkyně mu tehdy údajně svěřila své více než dvě desítky zvířat s tím, že na čas odjíždí. Údajný pachatel však neměl na její prosby brát zřetel a psy, kočky, želvy, agamy a leguána nechal bez dozoru, jídla i pití v bytě.

Jako první otřesnou situaci pocítili sousedé. „Lidem v domě v obci na Litvínovsku vadil zápach a výkaly, které již prosakovaly stropem, a upozornili na problém bytové družstvo. To kontaktovalo majitelku bytu, na výzvy však nereagovala,“ popsala vzniklou situaci serveru e-mostecko.cz policejní mluvčí Ludmila Světláková. „Nakonec byl byt za účasti zástupců družstva a městské policie otevřen,“ dodala s tím, že se zde nacházela už velmi zubožená zvířata.

Následně bylo odebráno 17 koček, jeden leguán a vždy po dvou kusech želv, agam a psů. Případem se ihned začala zabývat policie. „Jak kriminalisté zjistili šetřením, obviněný muž měl omezovat výživu zvířat i napájení v době, kdy je měl na starosti, a navíc v té době venku panovala velká vedra. Zvířata byla vyhublá, silně dehydrovaná a některá i zablešená,“ řekla závěrem k případu Světláková. Muž byl obviněn z týrání zvířat.

cotoje ( 27. března 2019 20:05 )

nechápu jak je možné že měl v bytě tolik zvířat

baronessa ( 27. března 2019 10:11 )

Co je to za češtinu a informaci? Neměl brát zřetel...měl omezovat....tak jestli to všecko MĚL DĚLAT, za co ho stíhají? Nebylo by lepší normálně napsat, NEBRAL ZŘETEL, OMEZOVAL....to jste v redakci tak předposraní, že se to bojíte napsat naplno?

bibijana ( 27. března 2019 09:39 )

Úředníci,policie,soudci,veterináři,slušní lidé - už se tímto nezabývejte, v tomto bordelstátu je týrání zvířat povoleno, tolerováno, je to zcela běžná věc.Zrůdy týrají zvířata vinou justice naprosto beztrestně!!! Tak nač ten povyk!Tady žádná ochrana zvířat nefunguje,policii to nezajímá,úředníci chtějí mít klid a užívat si v klidu v kancelářích za svoje nic nedělání nadprůměrné platy.Být státním úředníkem,to je báječný veget,o kterém se jiným ani nezdá.Oni nechtějí být ničím obtěžováni,stěžovatelům umí pořádně znepříjemnit život tak,že nakonec se karta obrátí proti slušným lidem.Poplatky za psy neplaťte!Když je neplatí tyto zrůdy a prochází jim to,tak je obce nemohou vymáhat ani po nás.Tento případ se nedostane ani k soudu,nakonec možná pod vlivem veřejnosti,bude nějaké správní řízení.

Lubomír Babáček ( 27. března 2019 00:02 )

Měly by se tyhle lidské zrůdy bez empatie zákonem donutit aby si vyzkoušeli pár týdnů života ve stejných podmínkách v jakých "hýčkají" své miláčky a ono by je to rychle naučilo, jak se chovat k živé bytosti. Tvrdé a nepodmíněné tresty, jediný lék na ty hovada.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání