Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pilot spáchal kamikaze na klub, ve kterém chtěl zabít manželku. Zabil jen sebe

Autor: shp - 
25. března 2019
16:58

Naprosto nepochopitelný čin šíleného pilota Charla Viljoena (†38) se podařilo svědkům zachytit na video. Muž se po hádce s manželkou Natashou rozhodl drsně pomstít. V botswanském hlavním městě Gaborone nasedl do ukradeného letadla a namířil to s ním přímo do klubu, v němž byla jeho žena s dalšími asi 60 lidmi na oslavě těhotné ženy.

Podle webu The Sun dorazil Viljoen na večírek, i když nebyl pozvaný a na seznamu hostů. Jihoafričan se pohádal se svou ženou a pak ji drsně uhodil. To vše před celou řadou jejích kamarádů a známých. „Pohádal se se svou manželkou a všichni mu řekli, ať jde do pr*ele,“ vypověděl jeden z přítomných svědků.

Pilot ukradl dvoumotorové letadlo

Viljoen poté odcestoval na 48 kilometrů vzdálené letiště Sir Seretse Khama a tam ukradl dvoumotorové letadlo Beechcraft Super King Air B200 a vzlétl s ním do vzduchu. Pak si to namířil nad klub, nad kterým začal kroužit. Následně z kokpitu zavolal kamarádovi, jestli je jeho manželka ještě v klubu.

Členové leteckého klubu Matsieng cítili, že má postranní úmysl, a proto nařídili okamžitou evakuaci klubu, kde bylo v tu dobu asi 60 lidí,“ stojí v prohlášení. Ještě že tak udělali. Viljoen, který má jedno dítě, poté nalétl do klubu a aeroplán se změnil v ohnivou kouli. Exploze poškodila budovu a zničila 13 vozů.

Zázrakem zemřel jenom Viljoen

Trosky z letadla byly rozmetány desítky metrů v okolí. Jedna z vrtulí se zasekla i v plotu. Jako zázrakem se kromě pilota nikomu nic nestalo. Viljoen byl vážně zraněný převezen do nemocnice, ale lékařům se ho už nepodařilo zachránit. Případem se nyní zabývá místní policie, která chce zjistit mužův motiv. Co stálo za hádkou, je zatím nejasné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání