Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Děsivá svědectví babičky o týrání chlapce (†3) z Loun: „Mlátili ho jak psa!“ řekla

O možném týrání chlapce z Loun vědělo mnoho lidí.
O možném týrání chlapce z Loun vědělo mnoho lidí.  (Autor: Facebook, Archiv Blesku)
Autor: chal - 
20. února 2019
17:45

Chlapeček (†3), jehož úmrtí od soboty vyšetřují kriminalisté, před smrtí neuvěřitelně trpěl. Tvrdí to známí rodiny, a k otřesnému případu se dokonce vyjádřila i chlapcova babička. Ta vnuka prý příliš nevídala, ale když už ano, jeho zbídačený stav ji děsil. Dítě prý mělo věčně modřiny a zaschlou krev po těle.

Vzhledem k věku oběti policisté odmítají případ blíže komentovat, ale obyvatelé Loun, příbuzní i známí rodiny mají jasno. Chlapec podle nich dlouhodobě musel snášet týrání a s nejvyšší pravděpodobností kvůli tomu i zemřel. Sousedé si prý všímali, že má chlapec často podlitiny a popáleniny. Matka (19) s přítelem (20) se měli vymlouvat, že se dítě mrzačí samo.

Chlapcova matka Blesku přiznala, že její přítel syna skutečně surově bil. „Kluk ho nechtěl poslouchat, tak ho za to mlátil, netušila jsem, že to dojde takhle daleko,“ řekla. Mladá žena prý bití nikdy neohlásila ze strachu, aby jí syna neodebraly úřady.

Utrpení, které chlapec prožíval, potvrdila i jeho babička. „Mlátili ho jak psa. Jako matka selhala, nechala si líbit, že jí mlátí syna jen kvůli tomu, aby ho neztratila,“ cituje ženu server TN.cz.

„Ten kluk nemohl nic. Musel být celý den v pokoji a musel klečet a držet před sebou knížky. Nemohl nic, ani koukat na pohádky. Babičce se radši vyhýbala, nechtěli ho nikomu ukázat. Měl všude modřiny, strupy, jak mu tekla krev… mlátili ho i přes hlavu,“ podala žena děsivé svědectví.

Trojice v bytě bydlela ještě s jedním mužem, který o všem musel vědět. Lidé ho nyní obviňují z netečnosti. „Vím, že jsem měl otevřít hubu,“ napsal dotyčný na sociální síť.

Server TN.cz získal svědectví muže, který tušil, jaké hrůzy asi dítě zažívalo, ale nechtěl si je připustit. „Všechny jsem je znal. Naposledy jsem je viděl dva dny před smrtí chlapečka. Kluk měl modřiny, byl oteklý, ani nemluvil, jen tam tak seděl v kočárku,“ řekl muž. Když se prý chlapcova otčíma zeptal, co to má být, dozvěděl se, že dítě spadlo, trhá si vlasy a škrábe se.

„Nechtěl jsem ani uvěřit tomu, že toho malého andílka bije. Radši jsem uvěřil té lži. Myslel jsem, že má nějakou psychickou poruchu a že si to vážně dělá sám. Matka se bála, že jí chlapečka seberou. Takže ho radši nechala umlátit,“ sdělil známý redakci TN.cz.

O hororu, který dítě zažívalo, vědělo mnoho lidí, kteří si nyní na sociálních sítích vyčítají, že nezakročili. Jiní lidé se přes tragédii nedokážou přenést a pro chlapcova otčíma i pro jeho matku žádají co nejpřísnější trest. Denisa Ch. dokonce založila internetovou petici, která žádá „řádné vyšetření případu“ a pro dvojici „udělení nejvyššího možného nepodmíněného trestu“. 

„Ze svědectví obyvatel města Louny je jasné, že o týrání vědělo více lidí včetně matky dítěte, a přesto nikdo nezasáhl,“ nechápe autorka petice.

Policisté otčíma obvinili z těžkého ublížení na zdraví a týrání osoby ve společné domácnosti. Možnou souvislost mezi týráním a smrtí dítěte vyšetřují.

milofr ( 24. února 2019 16:24 )

Hnus, hnus a zase jenom hnus, všichni ti kdo věděli že ten chlapec je týraný a nic neudělali jsou zločinci a patří před soud, ta "matka" už by se nikdy neměla vrátit mezi lidi protože je za tu vraždu zodpovědná a je vina stejně jako ten vrah co chlapce zabil. V kriminále jim přeju aby měli dobré spoluvězně kteří jim vysvětlí jak se chovat k dítěti.

Ivana Svobodov ( 24. února 2019 05:34 )

Tak i babička o všem věděla a nezasáhla? Je stejně zodpovědná za smrt malého Marečka stejně,jako všichni ti, kteří teď zpívají do médií, že to věděli!!!

Silvia27 ( 22. února 2019 15:47 )

čo je toto sa vy .Ebancov.... ja už nemám slov na toľko debilov na tomto svete, to kde žijeme, zjavne niekto týra a mučí decko a nikto nezakročí...?!!!!! DPČ aj s týmto svetom

beztedoprdele ( 21. února 2019 18:21 )

Potrestala bych je všechny,co to bylo za babičku, která o všem věděla a nic neudělala, sousedi, známí, trestat bez pardonu a to nejtěžšími tresty, pokud se to bude stále tolerovat tak se to bude stále opakovat, věřím že tam nahoře tomu malému drobečkovi je líp,tam mu už nikdo neublíží.

Syslice ( 21. února 2019 12:10 )

Ta bába by měla chodit kanaláma.Netečnost lidí je neskutečná.Všichni by zasloužili trest.Jenže to tomu malému život nevrátí.V base těm dvěma ukážou co je týrání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání