Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vražda pumpařky v Nelahozevsi: Davida učil krást už táta, Ivan obral i vlastní babičku, tvrdí známí

Autor: dce - 
21. ledna 2019
18:20

S přibývajícím časem se kolem dvou podezřelých z přepadení benzinky u Nelahozevsi objevuje stále více a více informací o jejich pokřivené minulosti. David Š. (32) a Ivan H. (26) jsou oba recidivisté s pestrým rejstříkem trestů – zejména v případě prvního jmenovaného. Toho měl učit zločinu od dětství už jeho otec.

O nechvalně známé rodině Davida Š. se, jak vidno, rádi baví po hospodách i místní. Davidův otec byl podle zjištění magazínu Týdeník takříkajíc víc ve vězení než na svobodě. „Měl průser za průserem. Hned jak ho pustili, zase něco provedl a šel znovu sedět. A ke krádežím bohužel vedl odmala i své kluky,“ prohlásil jeden z místních.

A podobně o něm hovoří i jedna ze sousedek. Táta je učil krást odmalička. Aby jim nemusel kupovat tužky, nutil je, aby si je vzali z cizího penálu. Nemám toho chlapa ráda, je falešný.“ Podle jiných lidí, kteří jsou s rodinnými poměry obeznámeni, už ale Davidův otec seká latinu a nějakou dobu se živí jako řidič kamionu. 

Jinak tomu je ale v případě Davidova staršího bratra, který si odpykává poslední týdny v německém kriminále. I sám David vyšel z vězení – toho českého – teprve v polovině loňského roku.

Druhý podezřelý Ivan H. to sice do vězení nedopracoval, v okolí ho ale znají dobře jako drobného zlodějíčka. Většina z místních po považuje za „zevláka“, který kradl, aby měl na drogy. Často obcházel zastavárny, kde byl dobře známý. Nejvíce se ale potuloval kolem pošty v Lobečku. Měl tam prý babičku.

„Je to strašně hodná ženská. On jí snad kvůli drogám několikrát něco ukradl, a tak k ní měl zakázaný vstup,“ řekla Týdeníku jedna z jejích sousedek. „Ivan byl normálnější. To jsou feťáci, ale ten David už je moc, do něj bych v klidu řekl, že někoho dokáže zabít,“ popsal oba mladíky jejich vrstevník ze sídliště.

Dva podezřelí se znají už ze základní školy, vyrůstali i na stejném sídlišti – kamarádi ale nebyli. Pojil je ale nedostatek peněz, a tak spolu vyloupili benzinku v Nelahozevsi – jenže při tom přišla o život pumpařka Jana, která dvěma mužům ani nekladla odpor. 

Dvojice, kterou nakonec policisté zatkli, byla místním podezřelá už delší dobu. „Sem chodí policajti na jídlo a my jsme jim několikrát opakovali, že ti lidé z pískovny jsou podezřelí. Toho Davida párkrát sebrali a pak zase pustili,“ říká majitel veltruského řeznictví, kde pracovala Davidova přítelkyně a její otec. 

Jana40 ( 21. ledna 2019 19:34 )

Ty jejich krasotinky musely vedet co maji za "borce" doma.Ale zrejme jsou stejneho razeni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání