Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Honza už sedm let stalkuje Hanku: Vyhrožuje jí smrtí, soud nic nezmůže

Honza už sedm let stalkuje Hanku: Vyhrožuje jí smrtí, soud nic nezmůže (ilustrační foto)
Honza už sedm let stalkuje Hanku: Vyhrožuje jí smrtí, soud nic nezmůže (ilustrační foto)  (Autor: iStock)
Autor: dce - 
27. prosince 2018
12:24

Sedm zpráv denně - nahé ženy, fotky penisů, ale i výhrůžky smrtí. Hana má už sedm let stalkera Jana V., který jí plní mobilní i emailovou schránku nesrozumitelnými zprávami a obscénními obrázky. Zákaz kontaktu porušil, jenže díky posudku psychiatra není možné ho dál stíhat. Jan V. je totiž nemocný. Hana se ale bojí o své zdraví i život.

Jan V. trpí podle psychiatra paranoidní schizofrenií. Haně už sedm let obtěžuje život zasílání několika zpráv denně - často jsou obscénní, často obsahují obrázky a v poslední době i výhrůžky smrtí či znásilněním. Vše začalo nevinně - pár prohozenými slovy v tanečním klubu. Známost se ale rychle zvrhla...

Janovi už v minulosti soud uložil podmínku a zákaz kontaktování - ten ale porušil, a tak putoval znovu na policii, jenže státní zástupce stíhání zastavil s ohledem na posudek. „V době páchání trestného činu byly rozpoznávací i ovládací schopnosti vlivem nemoci vymizelé. Znalec konstatuje, že podezřelý není schopen účasti na trestním řízení,“ stojí podle serveru iRozhlas.cz v usnesení.

Hana něco podobného čekala, ale bojí se dál. Doufá, že dojde alespoň k nařízení léčby či zpřísnění dohledu. O tom bude soud ale teprve rozhodovat. Jan V. se svou oběť už navíc pokusil osobně kontaktovat, dokonce za ní přišel do práce. Posílal jí i balíčky, kontaktoval její pracovní klienty.

On sám ve svém chování ale problém nevidí. "Chápu, že intenzita psaní asi slečnu překvapila. Na druhou stranu si říkám, že psaní dopisů nic není, pokud je to v nějakých rozumných mezích. Já jsem to do jisté míry vnímal jako recesi, i když jsem to samozřejmě přeháněl," řekl Rozhlasu v létě. Později dal Haně na chvíli pokoj, ale teď se vše vrací do starých kolejí.

petrw ( 23. ledna 2019 07:03 )

sacred10 je to nana priblbla zmenit simku a mail kráááfooo

jetela ( 28. prosince 2018 14:06 )

Policie bude konat, az ji zabyje.

sacred10 ( 27. prosince 2018 15:53 )

Ona je ale asi pěkná blbka.Proč to pořád čte?To číslo,nebo i když jich bude víc,může je dát do blokace a on ať si píše třeba ještě deset let.Já se dívím,že může být někdo takový blbec!

cocumysvole ( 27. prosince 2018 13:30 )

Soud a policie nic nezmůže. Pitomost!!! Nic nedělají to je vše.

nilud ( 27. prosince 2018 12:57 )

Změnit simku a sehnat si pořádnýho bodygarda, a na to tata je pošuk vylečený

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání