Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vezl jsem lupiče, kteří zavraždili Janu (†58), volal taxikář. Nemocnici obsadila policie

Aktualizováno -
7. prosince 2018
17:42
Autor: rc - 
7. prosince 2018
16:48

Chladnokrevná vražda Jany Š. (†58), která pracovala na čerpací stanici nedaleko Nelahozevsi na Mělnicku, šokovala celé Česko. Kriminalisté po dvojici lupičů v současné chvíli pátrají a vyhodnocují desítky tipů od lidí, kteří se jim snaží pomoci. Ve čtvrtek odpoledne na bezpečnostní linku zavolal taxikář, který tvrdil, že do nemocnice v Hradci Králové vezl podezřelé z vraždy! Následně se kvůli tomu rozjely velké manévry...

Pumpařka Jana Š. byla milující babičkou, maminkou a manželkou. Osudnou se jí stala její práce. Jana v pondělí v půl třetí ráno sloužila na pumpě nedaleko Nelahozevsi, když na čerpací stanici vtrhla dvojice zakuklenců.

Jeden z nich vytáhl zbraň a bezbrannou Janu chladnokrevně zastřelil. Poté si dvojice odnesla kasu a pár kartonů cigaret. Když pumpu opouštěla, navíc si vesele poskakovala. Přepadení, které trvalo pouhých čtyřicet sekund, zachytily bezpečnostní kamery.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Kriminalisté nyní pátrají po dvojici lupičů a doufají, že jim s identifikací dvojice pomůže široká veřejnost. Pracují i s verzí, že druhou pachatelkou byla žena. „Kriminalisté předpokládají, že by osoby zachycené na kamerovém záznamu či přiložených fotografiích z kamerového záznamu mohl někdo z občanů poznat, a to podle jejich pohybu, oblečení nebo částečného popisu,“ uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Poprava nevinné ženy zasáhla celé Česko a lidé se snaží kriminalistům pomoci. Ve čtvrtek odpoledne na bezpečnostní linku volal taxikář, který měl vézt do nemocnice v Hradci Králové na pohotovost dvojici, která odpovídala popisu z bezpečnostních kamer.

Do nemocnice vyrazila policie. Na místě zasahovali policisté z pohotovostního oddílu, obvodní hlídky, specialisté na vyhledávání lidí i krajská zásahovka. Nemocnice se proměnila ve scénu z akčního filmu. Strážci zákona hlídali východy a prohlíželi kamerové záznamy. „Policisté prohlíželi poskytnuté kamerové záznamy, na kterých taxikář dvojici poznal,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová pro iDnes.cz.

Ovšem nakonec zjistili, že s případem zastřelené pumpařky nemají nic společného. „Během hodiny se je policistům podařilo najít a ztotožnit. Jelikož se nezjistilo žádné protiprávní jednání a dvojice se ničeho nedopustila, mohla být akce ukončena,“ dodala mluvčí pro Novinky.cz.

valdom_hayzle ( 8. prosince 2018 12:09 )

Souhlasím, už při prvním zveřejnění záznamu jsem psal, že se jí při chůzi k pultu rýsují prsa.

panda82 ( 8. prosince 2018 09:43 )

Právě na této fotografii se lze domnívat, že to byla žena, nerýsují se pod vestou prsa? a pak při útěku to taky vypadá na ženskou

lunatic ( 7. prosince 2018 18:20 )

Já ale netoužím bejt vtipnej a Váš názor na věc mě vůbec nezajímá ... děkuji za to ho.vado - pobavilo mě to

jasnovidec01 ( 7. prosince 2018 18:11 )

Tak to taky můžeš bejt i ty ho.vado jedno...příjde ti že jsi vtipnej,?????

lunatic ( 7. prosince 2018 17:37 )

Proč? Protože chci! S tím rozsudkem si dnes můžete - asi víte co

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání