Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Záhadné zmizení a nalezení pohřešovaného chlapce (13): Policie prozradila, jak to bylo doopravdy

Autor: ČTK, shp, rv - 
29. října 2018
12:58

Pohřešovaný byl více než týden. Nikdo dosud neví, kde se teprve třináctiletý chlapec z Chebska nacházel. Objeven byl nakonec v domě své matky. Všichni se tak ptají, zda se v budově ukrýval po celou dobu. Vypadá to, že nikoliv. Strážci zákona nyní prozradili, jak vše doopravdy bylo a jak pátrání probíhalo.

Malý chlapec byl naposledy viděn 19. října v odpoledních hodinách. Byl na cestě mezi autobusovou zastávkou a bydlištěm. Poté došel domů, kde odložil školní aktovku a převlékl si oblečení. Kde se pak nacházel či dokonce ukrýval, je dosud záhadou. Matka je však štěstím bez sebe, že se syn našel. „Jsem moc šťastná, děkuji všem, kteří synka hledali,“ vzkázala prostřednictvím Blesk.cz. Vzkazem na sociální síti poděkoval i školákův otec.

V rámci celého pátrání jsme prověřovali veškeré dostupné informace a poznatky, s cílem pohřešovaného vypátrat, také jsme opakovaně prohlédli bydliště chlapce včetně přilehlých pozemků, do nichž nám matka vždy umožnila vstup. Pohřešovaný zde však nebyl nalezen, rovněž tak nebyl nalezen žádný důkaz o jeho přítomnosti v prohlížených prostorách,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Policisté nemohli vyloučit, že se nachází v hustých okolních lesích, proto v nich provedli dvě rozsáhlé pátrací akce. Chlapec se nakonec objevil ve svém domově. „V sobotu v nočních hodinách oznámila na policii matka pohřešovaného, že našla syna doma. Policisté okamžitě přijeli na místo a zajistili prvotní lékařské ošetření chlapce, který byl Rychlou záchrannou službou převezen do zdravotnického zařízení. Chlapec nebyl ohrožen na životě a ve zdravotnickém zařízení byl ponechán na pozorování, kde je dosud,“ dodala.

Po přijetí této informace policisté ohraničili prostor rodinného domu a současně provedli velmi podrobné ohledání domu, místa, kde byl chlapec matkou spatřen, a také přilehlých prostor. Výsledkem tohoto ohledání nebyly zjištěny jakékoli důkazy, které by nasvědčovaly tomu, že by vůči chlapci mělo být užito nějaké násilí,“ pokračuje Böhmová.

 Krátce poté, co co chlapec zmizel ze systému Dítě v ohrožení, uvedl jeho otec na sociální síti podivnou informaci. „Matka celou dobu držela kluka uzavřeného v baráku,“ napsal. Zprávu po chvíli smazal. „Byl to úlet,“ vysvětloval pak v neděli. „Doneslo se mi to, je to naprostá pitomost. Jednal v afektu,“ reagovala školákova matka.

Vyšetřování však nepřineslo odpovědi na to, kde se školák celou dobu nacházel. „Chlapec, jakožto klíčová osoba, se nám do současné doby k věci nevyjádřil. Proto i motiv jednání chlapce nám není znám,“ uzavřela mluvčí s tím, že na případu dále spolupracují se sociální službou z Aše. Policie také poděkovala veřejnosti, která byla přínosná v pátrání a dodala podstatné informace k případu.

cotoje ( 30. října 2018 08:24 )

jak neutekl jen tak je to *** a zpráskala bych ho

cotoje ( 30. října 2018 08:22 )

On syneček musí být pěkný zku.rwy.synek a zasloužil by bič a pěkně napráskat a až bude plnoletý zaplatit to hledání, aby si smradi parchanti nemysleli, že jim vše projde a že jsou nedotknutelní. Si myslel že matka se nemusí poslouchat s otcem bych se vůbec nevabila páč správný otec je u své rodiny a stará tohle ukazuje že otec je taky skura jen kecá a skutek utek

sabartnok ( 30. října 2018 05:58 )

 Už je to nudaaaa. Kluk někde pařil střílečky a nechce napráskat kde. Doma nebyl v lese taky ne,zdravej je, tak hezky do školy a dohnat písemky. 👍

fido2 ( 29. října 2018 23:09 )

Matka ho nechtěla, dávala přednost malé, proč by za to měl být zmlácen otčíme?

jasnovidec01 ( 29. října 2018 20:01 )

přesně tak,to celou dobu od začátku tvrdím že se spratek chtěl pomstít matce jenom proto že po něm něco pořádného chtěla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání