Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rezešová na svobodě: Miliardářská dědička je pod přísným dohledem

Autor: shp - 
1. září 2018
05:41

Znovu je u slavné mámy, která ji celý čas podporovala. Miliardářskou dědičku Evu Varholíkovou Rezešovou (41) odsoudili v Maďarsku na 9 let za mřížemi za způsobení fatální dopravní nehody se čtyřmi oběťmi, které se dopustila pod vlivem alkoholu. Po odpykání dvou třetin trestu byla podmínečně propuštěna na svobodu. U bran věznice ji čekala její máma Eva (68), která si dceru odvezla do košického domu.

Hned po havárii v srpnu 2012 si Rezešová vysloužila tvrdou kritiku za jízdu pod vlivem alkoholu, kterou způsobila smrt čtyř nevinných lidí, píše web Pluska.sk. Slovenka i její právníci přišli s různými vysvětleními. Prý auto s nebohou posádkou Evu blokovalo, potom tvrdili, že brala léky, které jí způsobily problémy.

V jejím autě našli lahev vodky, ale Rezešová se bránila tím, že pila až po nehodě. Naměřili jí 1,5 promile a expertízy potvrdily, že ve vysoké rychlosti narazila do maďarského auta, které vrazilo do vozidel a začalo hořet. Za smrt čtyř lidí ji v roce 2014 odsoudili na 9 let vězení.

Po počátečním soudním taktizování Eva trest přijala a ve vězení se chovala vzorně. Neměla konflikty, učila se maďarsky, dokonce pracovala v krejčířské dílně. Toto všechno jí pomohlo, když po odpykání dvou třetin trestu požádala o podmínečné propuštění. Soud jí k nelibosti pozůstalých po obětech vyhověl.

I přesto, že maďarský web Blikk.hu přinesl nepotvrzenou informaci, že Rezešovou mohou propustit už po půlnoci, nestalo se tak. Až krátce po desáté ráno se otevřela vězeňská brána. Extrémně vyhublá Slovenka se snažila držet emoce na uzdě, ale při objímání s mámou a dcerkou Ellou (10), se jí to nepodařilo.

Ani tmavé brýle nezakryly pláč a velké napětí. Setkání však proběhlo bez jediného slova. Následně nasedly do luxusní limuzíny a odjely. Víc jak desítku novinářů a televizních štábů okomentovali rozhořčení místní obyvatelé: „Tváříte se, jako by propouštěli velkou hvězdu, a přitom jde o bezvýznamnou trosku.“

Po více jak šesti hodinách dorazilo auto před vilu Evy Rezešové starší v Košicích na Kremnické ulici. Někteří čekali, že se Rezešové zastaví na oběd v nejznámějším košickém hotelu na Hlavní ulici, to se však nestalo. Je proto možné, že se na oběd raději zastavily v Maďarsku, kde nebudí takovou pozornost.

Po příjezdu před vilu Rezešová starší vystoupila, odemkla bránu a vešla do domu. Neřekla jediné slovo. Auto, za jehož tmavými skly byly vidět siluety postav na zadních sedadlech, vjelo do garáže, která se rychle zavřela. Asi po deseti minutách vůz, ve kterém už seděl jenom řidič, pozemek opustilo.

Podle všeho tak našla Rezešová útočiště u své mámy, která ji celou dobu podporovala. Jinak ani jít nemá kam. Rodina během času, kdy byla ve vězení, její dům prodala. Protože celá rodina mlčí, zatím není jasné, co bude Rezešová dělat. Zřejmě si bude užívat společnost dcer Alexandry (18) a Elly, které během šesti let strávených ve vězení viděla jen sporadicky.

Obě děvčata byla svěřena do péče babičky, takže nyní všechny ženy žijí spolu. Rezešová však musí dávat pozor na každý svůj krok a rozhodnutí. Protože ji propustili podmínečně, stačí malý přešlap a vrátí se za mříže. Také nesmí osm let řídit, což by mělo platit na celém území Evropské unie.

Maďarský soud nařídil dědičce impéria Rezešových probační dohled. Známý advokát Ivan Vanko pro deník Korzár řekl, že propuštěná se podle něho bude muset hlásit probačnímu úředníkovi v Maďarsku, ale soudce určil tento dohled v místě jejího bydliště.

Podmínečně propuštěná osoba má stejná práva a povinnosti jako osoba, která vykonala celý trest. V zkušební lhůtě se však nesmí dopustit jednání, které by mohlo být důvodem na nařízení výkonu zbytku trestu. Tím by mohlo být spáchání trestného činu. Po uplynutí zkušební lhůty soud rozhoduje, zda se odsouzený ve zkušební lhůtě osvědčil,“ vysvětlil zákonné postupy mluvčí Krajské prokuratury Košice Milan Filičko.

Video  Rezešovou pustili z vězení! Vyzvednout ji přijela maminka v luxusním bavoráku  - Pluska.sk
Video se připravuje ...

ellenic ( 1. září 2018 22:11 )

Problém je v tom, že řídit nesmí jen v Maďarsku, ale jinde může autem jezdit . Tak snad se nikomu nic nestane. Je dědičkou miliard, tak má nejspíše pohodový jinak život. Těch čtyř životů je mi moc líto .

sores ( 1. září 2018 17:25 )

Vražedkyně nevinných lidí co nefetovali a nechlastali jako ona!!

FrantaSvacina ( 1. září 2018 11:09 )

iFender ( 1. září 2018 06:43 )

Jakv teto pisni:Cheš-li mít svůj život rád nesmíš si s volantem hrát, musíš si poradit sám když chce se snít nebo spát. Vábí Tě tráva svěží vábí Tě palouch a stráň kolem nich příkop běží toho se řidiči chraň. Aby se nam ta holka zase nerozjela pod vlivem ...pozor na to!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání