Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šok pro pozůstalé: Rezešová z věznice odjela „autem smrti“!

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, red - 
29. srpna 2018
05:00

Jakoby nestačilo, že se předčasně dostala z kriminálu, Eva Varholíková-Rezešová (41) zasadila pozůstalým po čtyřech obětech další ránu! Z věznice totiž odjela luxusním BMW stejného typu, kterým před šesti lety způsobila tragickou nehodu.

K tragické nehodě došlo 21. srpna 2012 na maďarské dálnici M3. Opilá Eva Varholíková-Rezešová se tudy řítila vysokou rychlostí ve svém luxusním BMW X5 z Košic do Budapešti. V rychlosti přibližně 165 kilometrů za hodinu smetla malý Fiat Punto, ve kterém cestovaly dva manželské páry na vinobraní k přátelům.

Následky srážky byly katastrofické. Fiatu se při nárazu roztrhla benzínová nádrž a auto vzplálo jako pochodeň. V ohnivém pekle našli smrt tři pasažéři, čtvrtá žena, která ještě z vraku zvládla vylézt, podlehla cestou do nemocnice. Vůz Rezešové skončil na střeše a ještě dalších 300 metrů se klouzal po silnici, díky mohutné konstrukci vozu se však miliardářské dcerce nic nestalo. Srážku bez újmy „přežila“ i rozpitá láhev vodky, kterou si Rezešová ve voze vezla. Policisté jí proto dali hned dýchnout a výsledkem byl pozitivní test na 1,5 promile alkoholu v krvi.

Prvoinstanční maďarský soud Rezešovou poslal do vězení na šest let. Pozůstalé tento rozsudek naprosto šokoval. Kdyby šlo o běžného člověka, dopadne to úplně jinak. Takhle to vypadá, když má někdo peníze na znalce," řekli příbuzní obětí. Budapešťský odvolací soud 11. září 2014 nakonec trest zpřísnil na devět let, Rezešová se však stejně dostala ven po šesti. 

I přes odpor prokuratury jí totiž soud schválil žádost o předčasné propuštění. Podle médií soud rozhodnutí odůvodnil tím, že výkon trestu byl bezproblémový, přičemž se Varholíková chovala příkladně, dodržovala všechna přísná pravidla a nedostala se do konfliktu s žádnou ze spoluvězeňkyň.

Pozůstalým navíc Rezešová zasadila další ránu. Z věznice totiž odjela stejným typem luxusního bavoráku, se kterým tragickou nehodu způsobila. Vyzvednout ji v něm přijela její matka Eva s dcerou Ellou (11). 

ellenic ( 29. srpna 2018 20:47 )

nanometr Zaráží mne, jak ji někteří div nevyzdvihují. Ano, nejela se záměrem někoho připravit o život, ale stala se nehoda, při níž zahynuli 4 lidé. Ti samozřejmě svým blízkým a přátelům chybí . Šest let si odsedět za takovou nehodu je podle mne nepřiměřeně málo, navíc pod vlivem alkoholu. Jsem zvědavá, zda bude nyní žít s pokorou. Tihle milionáři nejspíše mají jiný žebříček životních hodnot .

teodor800 ( 29. srpna 2018 18:52 )

Tá voľba auta, oni sú takí primitívni po nebohom tatušovi, že si to ani neuvedomili

teodor800 ( 29. srpna 2018 18:50 )

Lipšic nebol ožratý, nadrogovaný a nadržaný ako doga s fľašou vodky pod nohami. Takže o čom točíš?

Marlyn ( 29. srpna 2018 17:30 )

Naprosto souhlasím,ať se jim daří!

spania ( 29. srpna 2018 11:42 )

Tohle všechno už bylo napsáno 1000x a proč by neodjela stejnou značkou auta?Asi ji má ráda,tak o co jde...?Určitě si teď bude dávat při řízení větší pozor a s alkoholem už za volant nesedne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání