Rezešová, která pochází z Košic, se 21. srpna 2012 proháněla vysokou rychlostí po dálnici M3, přičemž měla v krvi 1,5 promile alkoholu. Zběsilá jízda skončila nárazem do vozu značky Fiat Punto, který začal hořet. Při nehodě zahynuli tři lidé a další žena pak boj o život prohrála v nemocnici.

Podnikatelka pak byla v roce 2014 odsouzena na devět let za mřížemi. Za dobré chování by sice mohla být propuštěna o dva roky dříve, ale i tak jí ještě podstatná část trestu zbývá. Přesto však podle všeho mohla vězení v Budapešti opustit už nyní. Jak je to možné?

Nejsou za tím prý žádné její zbohatlické manýry, kterých se ostatně musela zbavit, aby v drsném prostředí vůbec přežila. Naopak díky svému bezproblémovému chování si podle informací Nového Času mohla vysloužit i propustku, aby mohla strávit nějaký ten čas s rodinou. „V jejím případě je teoreticky možné, že mohla věznici na určitý čas opustit na základě udělené propustky,“ tvrdí dobře informovaný zdroj slovenského deníku.

„Pokud se tak stalo, musela by na sobě mít detekční náramek a nesměla by opustit Budapešť. Místo a čas, kde by se mohla zdržovat, by bylo přesně stanovené,“ vysvětloval zdroj Nového Času podmínky propustek s tím, že taková přestávka od trestu může vězňům hodně pomoci. „Vězeňský systém dává tuto možnost odsouzeným i kvůli tomu, aby se dokázali po propuštění na svobodu dřív adaptovat na normální život ‚venku‘, jaký žili předtím.“

Spekulace o tom, že je zbohatlice na svobodě, vyvstaly poté, co její dcera Alexandra (17) na Instagramu uveřejnila fotku, na které se s někým drží na ruku. Pod snímek pak připsala vzkaz plný emocí, který napovídá, že by mohlo jít právě o její matku. „Nejlepší pocit v životě, který se ani nedá popsat slovy, když z druhé strany světa přijde, když je nejvíc třeba. Nejlepší,“ vylévala si srdéčko puberťačka.

Kromě ní má Eva ještě osmiletou dcerku Ellu, které se určitě po mamince také stýská. Rodina miliardářku sice ve vězení pravidelně navštěvuje, i tak by si ale Rezešová ze všeho nejvíce přála, aby mohla být co nejdříve doma. Dělá pro to ostatně maximum. „Věří, že ji za dva roky propustí. Když se bude přihlížet k tomu, jak se chovala v cele, tak jí to přihraje dobré body,“ uvedl známý bohaté rodiny.

Fotogalerie
45 fotografií