Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pepík (4) spadl do bazénu a topil se, na záchranu přispěchal bráška (15)

Autor: kaj, jra, shp - 
4. srpna 2018
16:12

Předškolák Pepík (4) přežil vlastní smrt. Chlapec, který nesnášel vodu, spadl do bazénu v Těrlicku na Karvinsku, vdechl vodu a dusil se. Napůl utopeného ho vylovil bratr (15). Přežil jen díky včasné pomoci.

Pepík kroužil v páteční podvečer kolem bazénu a uklouzlo mu to. „Spadl pod hladinu, z vyděšení se nadechl vody a ta ho začala dusit. Byl úplně mimo sebe. Spadl tak rychle, že ani nestačil mávat rukama, a šel rovnou ke dnu,“ popsala Blesku babička.

Nešťastné události by se nedalo zabránit ani tehdy, kdy by měla rodina Pepíka stále pod kontrolou. „My na část bazénu i viděli, všichni čtyři vnuci byli při sobě. To prostě nešlo nijak uhlídat. Byla to pouhá sekunda,“ hodnotí situaci třesoucí se žena.

První pomoc dala rodina, se záchranáři letěl vrtulníkem do fakultní nemocnice v umělém spánku. „Už o půlnoci přišla dobrá zpráva, vnouček se probudil. Ráno si už pochutnával na rohlíčcích a kakau, hraje si,“ uzavírá příběh se šťastným koncem.

Mohu potvrdit, že zdravotní stav chlapce, který se topil v obci nedaleko Havířova, je stabilizovaný a v současné chvíli je mimo ohrožení života,“ řekla Blesku mluvčí ostravské fakultní nemocnice Naďa Chattová.

Čtyřletý chlapec se pohyboval na zahradě poblíž venkovního bazénu, přičemž do něj během hry spadl a topil se. Následně byl z vody vytažen dospělými osobami, avšak v bezvědomí a bezdeší,“ popsal událost záchranář Lukáš Humpl.

ja-stana ( 4. srpna 2018 20:23 )

Někdo má bazén a ty máš lavor. Taky ti ho nikdo nezávidí.

kryssa ( 4. srpna 2018 17:30 )

Nebuď zaujatý. My jsme taky chudší a máme bazén a taky musíme hlídat malé děti. Jak je to napsáno - stačí vteřinka a jsou pod vodou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání