Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jára (†18) přes zákaz utekl z domu k přehradě: Je mrtvý. Z posledních slov mrazí

21. července 2018
08:50

Letní noc a rozjetá parta kamarádů byla silnější než zákaz, který dostal od rodičů. Po půlnoci se Jaro vykradl z domu a běžel za partou k nádrži. Mládež povzbuzenou alkoholem nenapadlo nic lepšího, než se jít vykoupat. Skončilo to tragédií.

Tenisky, oblečení a nedopitá lahev rumu. To zůstalo na břehu po 18letém mladíkovi, který spolu s kamarádem kolem druhé rodiny ráno skočil do vody nádrže Ružiná v okrese Lučenec na středním Slovensku, kde je přitom noční koupání zakázáno a je jen na vlastní riziko.

 „Plavali jsme asi 20 metrů od břehu ke dvěma bójkám. Tam jsme se dohodli, že se každý vrátíme jinou stranou. Po deseti vteřinách, co jsme se rozdělili, se Jaro přestal ozývat. Z ničeho nic zmizel pod hladinou. Okamžitě jsme zavolali policii i hasiče,“ vypověděl webu Pluska.sk mladíkův kamarád. „Pojďme každý jinou stranou, vystrašíme je,“ byla Jarova poslední slova. Hrůza opravdu nastala, ale ne taková, jakou si chlapci představovali…

Po Jarovi na břehu zůstalo oblečení a nedopitá lahev rumu. Po Jarovi na břehu zůstalo oblečení a nedopitá lahev rumu. | Pluska.sk/pem

Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů. Kamarádi i rybáři, kteří byli na nočním lovu, jim pomohli vytipovat místo, kde hledat. Pátrání trvalo dlouhé hodiny. Přihlíželi mu i ochromení Jarovi rodiče, kteří svého syna viděli naposledy v kolem desáté večer, když přišel domů, ale pak se znovu za partou kamarádů vrátil. „Už v tu dobu jsem mu říkal, že nemá nikam chodit, protože má druhý den brigádu. O půlnoci byl doma, ráno jsme zjistili, že je jeho postel prázdná,“ vypověděl chlapcův otec.

Pátrání hasičů skončilo po dlouhých hodinách v pátek asi hodinu po poledni. V hloubce 2,5 metru našli tělo otočené tváří ke dnu. „Vytáhli jsme ho na břeh a přivolali lékaře,“ řekli na místě hasiči. Zdrcení rodiče pak svého syna identifikovali. „Můj Jarko, proč? Říkal jsem mu, aby v noci nikam nechodil,“ plakal na břehu chlapcův otec. Přesnou příčinu smrti určí nařízená pitva.

Smutným paradoxem je, že Jaro se sám chtěl stát záchranářem. Po prázdninách ho čekal maturitní ročník oboru hasič – záchranář. Sám chtěl pomáhat a zachraňovat životy. Ten jeho se zachránit nepodařilo.

Thyronx ( 21. července 2018 23:53 )

chtěl zachraňovat jiné ale posilňoval se Rumem.

janka69 ( 21. července 2018 21:56 )

prečo sa ti nezodpovední mladí ľudia nepoučia ?!?! koľko ešte zbytočných životov vyhasne pre hnusný alkohol ????? a aké strašné trápenie a výčitky , pripravili svojím neuváženým a nezodpovedným správaním svojím rodičom , netreba ani písať.....kiež by sa z takýchto prípadov poučili ostatní....

jetuslunicko ( 21. července 2018 20:48 )

Jako rodič plnoletých dětí upozorňuji a varuji, samožřejmě vidím nástrahy stokrát více nebezpečněji než moje děti, to ale se u rodiče dá i předpokládat, že má o svoje děti strach !! Předpokládám, že to samé udělaly i rodiče tohoto chlapce. Zákazy jsou pro tyto mladé, neklidné jako červený šátek pro býka. Nabít ústa si prostě musí na vlastní kůži.

jetuslunicko ( 21. července 2018 20:43 )

Bohužel, alkohol a totálně blbý výběr aktivity s tím, že se rádoby dospěláci cítí totálně neohroženi, nic se nemůže stát.... prostě i kdyby rodiče tisíckrát říkali nelez tam... stejně to kvůli "kamarádům" udělá. Musí si asi Ti mladí a neklidní nabít hu-bu, aby uvěřili těm trapným dospělým !! Jen je smutné, když to skončí takto tragicky. Rodičům upřímnou soustrast, jako rodič bych se zbláznila, raději nepomyslet. "Kamarádi" mají setsakra silné ponaučení doufám do konce života, draze vykoupené.

sores ( 21. července 2018 12:43 )

Plnoletos by měla být od 21 let!!! Tak to bylo všechna předchozí leta v minulosti!! Přeci jenom je to u těch dětech ty 3 roky navíc znát a hodně Hlavně u myšlení a riskování V 18ti to nejsou ještě mužský ale poloděti a podle toho se také chovají,to bez urážky ale tak to je i dle lékařů!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání