Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Otřesná šikana ve škole: Nemocnému Tobiáškovi (11) nalili do pití chemikálii

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
30. května 2018
05:07

Tragédií mohla skončit šikana na základní škole kousek od slovenské Nitry. Jedenáctiletému Tobiáškovi měli spolužáci nalít dezinfekci do pití. Chlapec trpí vážnými migrénami, a tak lahev s pitím nosí neustále u sebe a často z ní pije. Jen náhodou poznal, že s minerálkou, kterou měl mít v lahvi, není něco v pořádku.

Tobiášek chodí do páté třídy základní školy ve Skýcově poblíž Nitry. Ačkoliv je mu teprve jedenáct, prošel si už mnoha nepříjemnými dny - má těžké bolesti hlavy. "Trpí silnými migrénami už šest let. Každé ráno musí sníst čtyři druhy léků, aby mohl fungovat. Proto má i ve škole povolen jiný režim, stále musí pít," řekla serveru Čas.sk jeho maminka Zuzana (38).

Incident se odehrál 16. května, kdy se Tobiášek musel během hodiny napít. "Tobiášek se napil z láhve a hned říkal učiteli, že ta minerálka smrdí jako savo. Učitel se také napil a ihned vodu vyplivl a obsah láhve vylil," prohlásila Zuzana. Chlapce si okamžitě, jak jí ředitelka zavolala, odvedla k lékaři a několik dní ho nechala doma.

Když se pak začala věc ve škole řešit, spolužáci zatloukali. Nakonec jeden z chlapců Tobiáškovi prozradil, že šlo o čistící prostředek na tabule Sanytol a dezinfekci na ruce Dettol. Ředitelka do školy pozvala i rodiče domnělých viníků, ale nikdo se nepřiznal a na Tobiáška začala dokonce útočit. Podle Zuzany se omluvila jen jedna holčička.

"Dozvěděl jsem se to až v pátek, celý víkend jsem obvolával rodiče a členy rady. Pokud se prokáže, že se to opravdu stalo, určitě přijmeme odpovídající opatření," řekl Času předseda rady školy Roman Černák.

Marin abo ( 31. května 2018 20:14 )

 flašku nenosil zo sebou lebo si ju mohol nechavat v skole!zato riaditelka dovolila nechavat cistiaci prostriedok pod tabulou! sa uvedomte co pisete! prvi den sme ani nevedeli co vypil!!! by som chcel vidiet vas co by ste robili keby to bol vas syn!!!

sores ( 30. května 2018 14:07 )

V jaké rodině dítě vyrůstá tak se i chová!!! Z 90% díky výchově rodičů. Profesorka na škole nám vždy řekla,nebuďte naštvané na mládež ale na jejich rodiče co to vychovali a jak se děcku věnovali,když žije mezi nadávkama a hádáním a křiku rodičů co z něj může být!!!

jetela ( 30. května 2018 12:27 )

Byt matkou, tak dam dite na jinou skolu.

Yarda ( 30. května 2018 09:31 )

Například ty. Asi z tebe mluví zkušenost. Nebo je to důsledek inkluze?

pajato73 ( 30. května 2018 07:48 )

kdyz tu flasku nosi celou dobu u sebe, jak pisete, jak mu do toho mohl nekdo neco nalit?? Jinak je to samozrejme hajzlovina, to se nedela. Dat nekomu pres hubu je jina, ale tohle je levactvi a srabovina...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání