Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Špinavé peníze v kauze Nečesaný: Jušta mi dával tisíce. Manžel mě prodával, řekla milenka policisty

Autor: ljš - 
9. listopadu 2017
05:42

Sex a peníze! To jsou dvě témata, která se ve středu skloňovala u soudu s Lukášem Nečesaným. Vypovídala totiž bývalá milenka hlavního vyšetřovatele případu Milana Jušty Jana T. (22). 

Mladá žena do případu vstoupila loni v září, když Vrchnímu soudu předala své čestné prohlášení. V něm uvedla, že byla milenkou kriminalisty Milana Jušty, který jí prý přiznal, že důkazy proti Lukáši Nečesanému byly zmanipulované. 

V té době měla Jana T. ještě čistý trestní rejstřík, ve středu ji však přivedla eskorta k soudu z vazby. Tam skončila kvůli krádežím a také distribuci pervitinu. Svou výpověď proti Juštovi však u soudu zopakovala. A došlo také na otázku peněz.

Státní zástupkyně Lenka Faltusová chtěla upozornit na špatnou finanční situaci Jany T. a zeptala se jí, zda požadovala po kriminalistovi půjčku. „Ne, to nikdy. On sám mi dával peníze, aby mi pomohl, protože jsem měla dluhy ze svého manželství,“ řekla svědkyně. Z výpovědi, kterou podala na Generální inspekci bezpečnostních sborů, pak vyplývá, že mělo jít celkem zhruba o deset tisíc korun. „Milan říkal, že si chce vzít půjčku, protože prý byl doma omezen, tedy jak říkal, abych v životě mohla nastartovat, ale k půjčce nedošlo,“ řekla Jana T. podle protokolu.

Peníze podle ní hrály roli také v tom, jak se dostala k rodině Nečesaných. „Kontakt vznikl přes mého manžela. On se od mé matky dozvěděl, že jsem měla poměr s panem Juštou. Viděl v tom nějaký byznys, chtěl mě prodat nebo nevím. Já jsem to ale odmítla, nechci s ním mít nic společného,“ uvedla Jana T.

Podle Luďka Nečesaného, otce obviněného mladíka, manžel Jany T. po rodině peníze skutečně požadoval. „Pustil nahrávku nějaké ženy a chtěl statisíce za informace. Že jde o jeho manželku, vůbec neřekl. Vyhodil jsem ho,“ řekl k tomu pro Blesk.cz. Jana T. pak Nečesané kontaktovala sama, protože jí prý bylo jejich syna líto.

Popírá, že by za své svědectví dostala zaplaceno. „Můj muž mluvil o nějakých milionech. Vypadám, že bych je měla? Já myslím, že ne. Nebyla bych nucena krást a nedopadla bych takhle. Mně se opravdu zhroutil život,“ řekla u soudu.

Potvrdila také, že se po podepsání čestného prohlášení setkala s rodinou Lukáše Nečesaného v Praze. Na dotaz státní zástupkyně potvrdila, že jí zaplatili hotel. „To jsme skutečně udělali, protože byla ochotná druhý den svědčit u Vrchního soudu a hotel si nemohla dovolit,“ vysvětlil Blesk.cz Luděk Nečesaný.

U soudu ale Jana T. loni nakonec nevystoupila. Advokáti Nečesaného tehdy soudce Lněničku po přečtení čestného prohlášení upozorňovali, že je připravená se k soudu ještě týž den dostavit, protože je v Praze, ten ji ale jako svědka zamítl. Nejvyšší soud to posléze označil za chybu a výslech kriminalistovy milenky nařídil doplnit v novém řízení.

Video  Klíma vrací úder; kadeřnici z případu Nečesaný traumatizoval vyšetřovatel Jušta! Video jako důkaz.  - FTV
Video se připravuje ...

verka1 ( 9. listopadu 2017 21:49 )

Pelikán žádného soudce vyhazovat nebude, ještě se jich zastává. Dneska berou úplatky všichni.

Nezadat ( 9. listopadu 2017 14:33 )

Jednoduchá otázka,proč tam lezl,když se nechtěl nechat ostříhat a ani holit.

hurybury ( 9. listopadu 2017 13:45 )

Tobě ten její synaček nedá spát . Kdo volál policajty ,no pravě ten její syn . Bejt to von, tak dávno by vzal roha a volál Nečesany

verka1 ( 9. listopadu 2017 13:33 )

Jušta je ženatý? Co Nečasová ta dřela jak kobyla, ta taky roztahovala nohy všude, do vězení nikdy nepůjde.

hurybury ( 9. listopadu 2017 13:33 )

To když te kopretince na sebe napraskal že přenášel pachové stopy ,tak to asi při tom jak ňuchal ,jestli to má ta kopretinka navoněné .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání