Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rosákovi šlo o život! Před domem ho hlídala ochranka: Dopadení uprchlého zločince otevřelo starou ránu

9. listopadu 2017
13:57

Oddychnout si nyní může moderátor Jan Rosák (70). Interpol dopadl po 22 letech na útěku Pavla Fantyše (44), který zmanipuloval televizní soutěž Bingo a nakradl si 27 milionů korun! Dopadení uprchlého zločince nyní Rosákovi připomělo další horké chvíle, které v souvisloti s popoulární soutěží zažil. Tehdy se doknce musel strachovat o život svůj i svých blízkých.

Ačkoliv existovala soutěž Bingo na televizních obrazovkách pouhé dva roky mezi lety 1994 a 1996, získala si ohromnou oblibu. Princip byl jednoduchý – lidé si nejprve koupili stírací losy, kde byla čísla, která postupně škrtali podle losování v přímém televizním přenosu. Kdo našel na losu televizní obrazovku, dostal se do vysílaní.

A právě tento aspekt zneužil programátor Pavel Fantyš. Podle původního verdiktu soudu upravil počítačový program na losování a místo náhodně tažených losů pak byly několikrát losovány tikety předem vybrané. Losy si Fantyš předem zakoupil a s pomocí sítě distributorů sháněl s příslibem provize fiktivní výherce.

Přišel si tak celkem na 27 milionů korun. Nakonec před spravedlností pláchl přes kopečky. Svobodu si užíval celých 22 let, než ho našli policejní lovci lebek ve Spojených státech. Od srpna se Fantyš nachází v České republice a nyní bude čekat na nové soudní jednání v případě jeho obžaloby.

Velkou radost z dopadení Pavla Fantyše má i moderátor Jan Rosák, který měl tehdy kvůli aféře pořádné problémy. „Konečně ho čapli. Já už myslel, že si bude někde nadosmrti užívat,“ řekl Rosák deníku Aha!

Policie mimo jiné zjišťovala i to, jestli si v průběhu hry nevšiml něčeho podezřelého. „Samozřejmě, že ne! Chodily mi dopisy, kde mě lidé titulovali grázlem a dalšími hanlivými slovy,“ popsal Rosák, který následně na čas dostal i ochranku. „Dostal jsem osobního strážce. Před náš dům nastoupila bezpečnostní agentura, která hlídala mou rodinu. Nesouviselo to s podvodem a s předem vybranými čísly. Vyhrožoval mi člověk, já se domnívám, že to byl bývalý hráč, který v soutěži neuspěl. V den, kdy jsem měl vysílat, chtěl nechat vybuchnout ateliér,“ vzpomínal Rosák.

Nezadat ( 9. listopadu 2017 15:36 )

No co,konečně estébáckýho konfidenta by dostihla spravedlnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání