Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Němec (23) pobodal v Litvínově expřítelkyni: Vydali ho do Česka

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ČTK ljš - 
9. ledna 2017
14:33

Třiadvacetiletý Němec, kterého policie obvinila z pokusu vraždy v Litvínově na Mostecku, byl vydán k trestnímu stíhání do České republiky. Podle kriminalistů zaútočil v prosinci nožem na svou přítelkyni. Obviněný je ve vazbě. 

Muž podle kriminalistů po předchozí slovní rozepři zaútočil nožem na svoji o dva roky mladší bývalou přítelkyni. Čin se stal 17. prosince krátce po 19:00 na zastávce linkových autobusů v Podkrušnohorské ulici v Litvínově. „Žena útokem utrpěla bodná zranění, se kterými byla převezena do nemocnice,“ uvedla mluvčí  policie Ústeckého kraje Alena Bartošová. Žena je podle ní mimo ohrožení života.

Útočník po činu utekl do Spolkové republiky Německo. Tam se následující den sám přihlásil na policii v Chemnitzu. Na základě podnětu českých policistů byl zadržen. Od té doby trvalo řízení o vydání k trestnímu stíhání v České republice. „Minulý týden byl třiadvacetiletý německý státní příslušník předán orgánům České republiky. Následně mostecký okresní soud vyhověl podnětu policistů a na obviněného Němce byla uvalena vazba,“ doplnila mluvčí.

V případě uznání viny obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od deseti do osmnácti let.

308win ( 9. ledna 2017 15:02 )

A jmenoval se Mohamed Břitva Krysa která se narodí v maštali taky není Plnokrevník.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání