Hledaného muže (22) zatkli policisté koncem minulého týdne v Brně na Zbraslavi. Muž podle policistů nenastoupil do výkonu trestu a podle všeho byl ozbrojen dvěma střelnými zbraněmi. O jeho nebezpečnosti svědčil i fakt, že při předchozím zatýkání do policistů najížděl autem.Policisté po něm pátrali několik měsíců. Muž se vedle páchání další majetkové trestné činnosti věnoval i výrobě omamných a psychotropních látek,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Do rodinného domu zásahová jednotka vstoupila násilím a narazila tam na mužovu přítelkyni, která tvrdila, že zde hledaný nepřebývá. Na dvorku policisté našli dokonce několik psů bojových plemen.

Při postupném prohledávání domu našli i důmyslné skrýše. V jedné z nich na půdě za falešnou stěnou pak i hledaného muže ve stísněném prostoru mezi střechou a podlahou zaskládaného izolačními deskami z minerální vaty. K zadržení museli vedle hrozby střelnou zbraní použít i hmaty a chvaty sebeobrany,“ dodal mluvčí.

Muž byl původně za krádeže odsouzen na deset měsíců. Po ukrývání mu ovšem soud přičte pár dalších zločinů a je tak jisté, že si ve vězení pobude déle.

Fotogalerie
6 fotografií